+ Irodalom

A matektanár, akit megszálltak az űrlények

Űrlény lett a tanárnőm

Új sorozattal jelentkezik a Móra Kiadó: Az Űrlény lett a tanárnőm!, az Izzy könyvek első része, kisiskolásoknak való humoros olvasmány.

fotó: Nosy Crow

Pamela Butchart: Űrlény lett a tanárnőm!, Izzy könyvek, fordította: Magyari Andrea, Móra kiadó, 2023, 176 oldal, 2999 Ft helyett itt 2459 Ft

A matektanárok elég félelmetesek, pláne, ha űrlénnyé változnak, akkor aztán igazán nagy a baj! Izzyvel és barátaival rengeteg furcsa és rejtélyes dolog történik, amit, ha megpróbálnak kibogozni, csak még nagyobb kalamajkába kerülnek.

Új sorozattal jelentkezik a Móra Kiadó: Az Űrlény lett a tanárnőm!, az Izzy könyvek első része, kisiskolásoknak való humoros olvasmány, bájos történet a gyermeki fantáziáról, aminek még az iskolai szabályok sem szabhatnak határt.

Pamela Butchart gyerekkönyv író nevét 2014-ben ismerhette meg a brit olvasóközönség, amikor megírta az Izzy könyvek első két részét, amelyek hamar nagyon népszerűek lettek. 2015-ben már el is nyerte a Blue Peter-díjat a Kém, aki szerette a menzakaját című könyvével. A kezdeti sikerek később sem lankadtak, azóta már több mint húsz könyve jelent meg az írónőnek Nagy-Britanniában, most pedig először magyarul a Móra Kiadónál.

A meghökkentő és vicces című regények főszereplője a kisiskolás Izzy, akinek igencsak eleven a fantáziája és barátaival folyton zűrökbe keveredik. Butchart maga is jól ismeri a diáktársadalmat, egy középiskolában tanít filozófiát, ezért nem csoda, hogy a könyv iskolás karakterei igazán eleven és jól eltalált figurák lettek. De az írónő azt is elárulta, hogy az inspirációja nagy részét saját gyerekkorából meríti, ami szintén teli volt vicces és furcsa jelenségekkel.

Izzy, Zach és Jodi jó barátok, akiknek még saját titkos helyük is van az iskolaépületben. Hozzájuk csapódik még a mindig félős Maisie, aki a legváratlanabb helyzetben tud elájulni. Ők alkotják az osztály különc kis csapatát, akik elkezdenek nyomozni Miss Jones, a matektanár után.

Egy reggel a mindig goromba és rettegett Miss Jones nagyon furcsán kezd viselkedni: mindenkivel kedves, énekel, táncol és úgy tűnik, a matek már egyáltalán nem érdekli. Ha mindez nem lenne elég, felbukkan nála egy nagyon különleges plüssmackó is, a hasán „Csodás vagy!” felirattal. A gyerekek biztosak benne, hogy a rejtélyes viselkedésnek egyetlen oka lehet: Miss Jones-t megszállták az űrlények és innentől küldetésüknek tekintik, hogy megmentsék az iskolát az UFO inváziótól.

Bár a regény elsőre hosszúnak tűnhet egy kisiskolás olvasó számára, Thomas Flintham grafikái szinte minden oldalon megtörik a szövegfolyamot és még viccesebbé teszik az amúgy is nagyon humoros történetet. Aki pedig azon kapja magát, hogy egy nap alatt végzett is a letehetetlen történettel, ne szomorkodjon, mert hamarosan érkezik a sorozat következő része, A kém, aki szerette a menzakaját címmel!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top