+ Design

Néhány hasznos tanács az otthonok kényelmét biztosító fotelek kiválasztásához

fotel

A fotel személyes ügy, rendkívül sokoldalú bútordarab, amely számos különböző funkciót tölthet be egy otthonban.

A fotel személyes ügy, rendkívül sokoldalú bútordarab, amely számos különböző funkciót tölthet be egy otthonban, egy hely, ahol összegömbölyödhetsz egy könyvvel, másrészt a nappali ülőgarnitúra tökéletes befejezése vagy egy merész darab egy unalmas sarok feldobására.

Éppen ezért, a kiválasztásánál légy önző, és szavazz arra, ami a legjobban szolgálja az igényeidet. Ellentétben a kanapéval, ahol a hangsúly elsősorban a vendégek kényelmének biztosításán van, egy fotel kiválasztása lehetővé teszi, hogy a saját preferenciáidat helyezd előtérbe. Ha már régóta vágysz arra, hogy kísérletezz a színekkel, mintákkal vagy formákkal, egy karosszék remek kiindulópont lehet. Melyek a legfontosabb szempontok egy fotel kiválasztásánál?

Személyiséget ad a térnek

A fotel egyik legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy bárhol elhelyezhető, lehet egy hangulatos olvasósarok, egy kilátópont vagy egy statement darab a nappaliban, vagyis a legmegfelelőbb hely a lakásban. A Dublino Home fotel kínálatában számos kényelmes darabot találsz, érdemes körülnézni.

A fotelek szempontjából a személyre szabhatóság kulcsfontosságú. Számos dizájn létezik változatos háttámlamagassággal, ülésmélységgel és párnázattal, így megkönnyítve és egyben meg is nehezítve a választást. A trendek is befolyásolják a döntéseinket mind a formákban, mind pedig az anyaghasználatban, színekben, bár vannak, akik megingathatatlanok és határozott elképzeléssel rendelkeznek a fotelek jellemzőit illetően.

Egy fotel maga a stílus

A szemet gyönyörködtető és hívogató megjelenés érdekében válassz olyan anyagú karosszéket, amely kontrasztban van a kanapéval! A különböző színek és textúrák keverése a szobában izgalmassá teszi az enteriőrt, a választáskor mégis gondolj arra, hogy az összes darab hogyan fog együttműködni, milyen arányaik lesznek. Ebbe beletartozik a dohányzóasztal, a kanapé, a szőnyegek és a műalkotások is.

Kis nappaliba válassz inkább karcsú lábakkal ellátott kialakítást, mert egy masszív darab összenyomja a teret, rontja a térérzetet. Győződj meg róla, hogy a fotel mérete és elhelyezése lehetővé teszi a szobában a közlekedést.

Komfortos, barátságos helyet alakíthatsz ki, ha a karosszéket egy asztalkával és egy állólámpával párosítod. Persze a kényelemről ne feledkezz meg, ez legyen az elsődleges szempont a választásnál.

A hosszú távú használat érdekében ezekre figyelj!

Annak érdekében, hogy a maximális kényelmet nyújtsa, érdemes megbizonyosodni arról, hogy a kiszemelt darab képes rá. Az ülés legyen szilárd, de könnyedén tudj kiszállni belőle, valamint a karok kényelmesen üljenek a kartámaszokon, a lábak kényelmesen álljanak a padlón.

Tartós, minőségi anyagokat válassz a hosszú élettartam, a könnyű karbantarthatóság érdekében! A hagyományos párnázás helyett a nagy rugalmasságú és memóriahabbal vagy a megtámasztást biztosító zsákrugós szerkezettel készült fotelek ajánlottak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top