+ Film

Szakítsd át a horizontot! – ritkán látott kollázsfilmek

Szakítsd át a horizontot! címmel kortárs és klasszikus alkotók ritkán látott animációs kollázsfilmjeit vetítik  május 19-én a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Térben (BABtér), a Contemporary Animation Horizons program részeként.

A Contemporary Animation Horizons program a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál közös, hosszú távú animációs műhelye, amelyben magyar és ciprusi alkotók vesznek részt – írták a szervezők pénteken.

Ciprus fővárosa után a program folytatásának a budaörsi BABtér ad otthont.

Elsőként Patrovits Tamás, a program magyarországi tutora tart rövid kötetlen beszélgetést a jövőbeni szakmai műhelyekről, majd nyolc kollázsanimáció vetítése következik, olyan alkotóktól mint Orosz István és Keresztes Dóra, Reisenbüchler Sándor, Bánóczky Tibor és Szabó Sarolta, valamint Molnár Jaqueline.

Az eseményre olyan fiatal művészek, diákok jelentkezését is várják a szervezők, akik többet szeretnének megtudni a Contemporary Animation Horizons programról, amelyben workshopok, vetítések, mesterkurzusok és kiállítások is helyet kapnak.

A program célja megmutatni a mainstream moziban feledésbe merült művészi és kísérleti animációsfilmek lehetőségeit.

A programban Magyarországról és Ciprusról fiatal, vizuális művészetekkel foglalkozó alkotók és diákok vehetnek részt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top