+ PR-cikk

Hogyan fogjunk hozzá új konyhánk megtervezéséhez?

konyha

Ha új lakásba költözünk vagy meglévő otthonunk konyháját kissé már elavultnak tartjuk és szeretnénk felújítani, akkor nincs más hátra, először fejben kell összerakni, majd pedig papíron vagy számítógépen, hogy milyen konyhát is szeretnénk.

Választhatunk aközött, hogy megbízunk egy asztalos szakembert, hogy készítse el az általunk megálmodott kompozíciót, de ismerve a jelenlegi helyzetet, akkor egy év múlva sem lesz új konyhabútorunk.

Komplett konyhaszett vagy elemes konyhabútor?

A Gemini-Duo webáruházban elemes konyhabútort éppúgy találhatsz, mint kész konyhablokkokat, így először célszerű eldönteni, hogy melyikben is gondolkozol. A konyhabútor lehet U-alakú, egysoros, de gyakoriak már a szigetes változatok is. Attól függően, hogy melyiket szeretnéd, gondolkodhatsz komplett konyhában, vagy pedig magad állíthatod össze a különböző darabokból, ahogy szeretnéd.

Bármelyikre is esik a választásod, fontos szem előtt tartani, hogy nem mindegy, hogy melyik elem hol helyezkedik el a konyhában. Pl. javasolt a hűtőt az elemek szélére helyezni vagy olyan elérhető közelségben, hogy belépve a konyhába vagy az amerikai konyhás nappaliba, könnyen a kezünk ügyébe kerüljön.

Hiszen amikor bevásárlásból érkezünk haza, ki kell pakolnunk. Épp ezért nem árt, hogyha a konyhának vagy étkezőnek a hűtő felőli részén helyezkedik el a konyhasziget, de egy elválasztó bárpult vagy étkezőasztal is nagy segítségünkre lehet a rakodásnál.

A sorrendje az elemeknek is fontos

Azontúl, hogy szeretnénk minél esztétikusabban berendezni az új konyhánkat, nagyon fontos, hogy elképzeljük benne magunkat azon tevékenységek közben, amiket általában ott végzünk. Tehát ha szeretünk sütni, főzni, akkor a tűzhely is megfelelő helyen legyen, közelében a mosogatóval, ami mellett kell lennie elegendő helynek a megmosott zöldségek, gyümölcsök leterítésére.

Ma már minden háztartásban van mosogatógép, amely az elpakolásnál kap nagy szerepet az étkezéseket követően. Természetesen ezeket az elrendezéseket nagyban befolyásolja a leendő konyha alaprajza, beleértve az ajtókat, ablakokat. Egy kisebb lakásban a konyha is kisebb, így ott praktikusabb egy egysoros elrendezés, míg egy nagy családi házban akár a konyhaszigettel ellátott U-alakú konyha kialakításra is lesz mód.

Minden a kezünk ügyében

Ahogy a háztartási kis- és nagygépek esetében, úgy a konyhabútor felső és alsó szekrényeinél is nagyon fontos a praktikum. A fiókok, polcos szekrények, egyéb kihúzható tárolóelemek összeépítését úgy érdemes kialakítani, hogy a legtöbbet használt részek kéznél legyenek. A Gemini-Duónál az elemes konyhabútorok mellé választhatunk színben passzoló munkalapot és dekoratív fogantyúkat is.

Azt is figyelembe kell venni, ha van egy 150 cm-es felnőtt a családban, ő nem fogja elérni a felső szekrényeket, még fellépővel sem, a 180 cm feletti embereknek pedig a megszokott 85 cm-es magasságú konyhapult lehet túl alacsony, ilyenkor bizony érdemes lehet átgondolni egy személyre szabott kialakítást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top