+ Zene

Fischer Ádám is előadást tart Wagner A nibelung gyűrűje értelmezéséről

wagner

Hét előadás négy előadótól, köztük a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetőjétől, Fischer Ádámtól. A kurzus élőben vagy online is követhető.

A Wagner kincse egyedi együttműködésként a MűGonddal és az ELTE-vel A nibelung gyűrűje sokoldalú értelmezésére vállalkozik. Irodalomtudományos, mitológiai, filozófiai és zeneesztétikai oldalról közelít Wagner főművéhez, nem feledve a Ring magyar fordításának és a librettó eredetijének összevetését sem.

Hét előadás négy előadótól, köztük a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetőjétől, Fischer Ádámtól. A kurzus élőben a Müpában vagy online is követhető.

Van, aki évek óta Wagner-rajongó, és bizonyára sok olyan kultúrakedvelő is akad, aki már régóta tervezi, hogy behatóbban megismerkedjen az operairodalom legnagyobb szabású vállalkozásával, de még nem volt rá alkalma.

Ez az előadássorozat mindannyiuk számára érdekes lehet, hiszen az alapoktól vezeti be a résztvevőket számtalan olyan ismeretbe, amely nélkül lehetetlen teljes képet alkotni Wagner művészetéről.

A mesterkurzus az ELTE-n meghirdetett tárgyként is funkciónál, így az előadások résztvevői részben egy egyetemi kurzus élményét élhetik át, amikor a Ring tudományközi értelmezésére vállalkoznak.

Nemcsak zeneközpontú megközelítéssel találkozhatunk az egyes alkalmakon, hanem Wagner összművészeti koncepciójához illően más művészetek irányából is kapcsolódnak az előadások a műhöz.

A kurzushoz a tudást elmélyítő játékok, feladatok is tartoznak, a legjobban teljesítő résztvevő pedig páros belépőt nyerhet a 2023-as Ring Siegfried-előadására azon túl, hogy a sorozat részét képezi A Rajna kincse főpróbájának megtekintése is.

Rendező: MűGond Hermeneutikai Kör, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Müpa

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top