+ Film

Kern András 75. születésnapját ingyenes filmekkel ünneplik

Kern András

A miniszter félrelép című vígjátékban, a rendszerváltás utáni legnézettebb mozifilmben, Kern András egy nőcsábász miniszter bőrébe bújt.

Ingyenes filmekkel tiszteleg a FILMIO Kern András előtt, aki szombaton ünnepli 75. születésnapját. A színészlegenda alakításait számtalan alkotás őrzi a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming platformján, amelyek közül A miniszter félrelép, a Ripacsok és a Szabadíts meg a gonosztól csütörtöktől vasárnapig díjtalanul megtekinthető.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, író, komikus, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az egyik legnépszerűbb színész, akinek nevéhez számos felejthetetlen színházi, filmes, valamint szinkron alakítás és paródia fűződik – olvasható az NFI csütörtöki közleményében.

A Szabadíts meg a gonosztól a második világháború idején játszódó dráma, amelyben a Kern András által játszott Adorján András ellop egy kabátot az édesanyja által felügyelt ruhatárból, hogy annak árából befizesse magát egy kuplerájba. A ruhatárosnő útra kel, hogy a kabátot előkerítse a romokban heverő Budapesten. Sándor Pál felejthetetlen alkotásában Kern András partnerei Garas Dezső és Psota Irén voltak – emlékeztetnek a közleményben.

A Ripacsok két régi jó barát konfliktusát mutatja be, miután egyikük egy fiatal táncosnőre cseréli barátját közös kabarészámukban. Sándor Pál nagy sikerű filmjében a Kern András és Garas Dezső által alakított komédiások egymás nyomába erednek a pesti éjszakában.

A miniszter félrelép című vígjátékban, mely a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnézettebb mozifilmje mindmáig, Kern András egy nőcsábász miniszter bőrébe bújt, aki a Koltai Róbert alakította asszisztensével és a Dobó Kata által játszott csinos titkárnővel keveredik szórakoztató kalandokba.

Kiemelik, hogy a Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO kínálatában kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei. A hiánypótló kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül. Jelenleg már mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség a FILMIO-n, mely mobilon és okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top