+ Oktatás

Merkely Béla újra rektorjelölt

Merkely Béla

A szenátus csütörtökön hallgatta meg a rektori tisztség betöltésére pályázatot benyújtó Kellermayer Miklós és Merkely Béla professzorokat.

Döntő fölénnyel választotta rektorjelöltnek a Semmelweis Egyetem szenátusa Merkely Bélát, az intézmény jelenlegi rektorát csütörtökön – közölte az egyetem kommunikációs igazgatósága.

A közlés szerint a szenátus csütörtökön hallgatta meg a rektori tisztség betöltésére pályázatot benyújtó Kellermayer Miklós és Merkely Béla professzorok programbeszédét.

A testület tagjai titkos szavazással, 36:8 arányban Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát választották rektorjelöltnek – közölték.

A szenátusban a hat egyetemi kar, a Hallgatói Önkormányzat, a Doktori Tanács, a Klinikai Központ, illetve a két érdekképviselet választott képviselői szavaztak.

A közleményben idézték Merkely Béla rektorjelöltet, aki úgy fogalmazott: annak tulajdonítja győzelmét, hogy széles körben elismerik szerepét abban, hogy a Semmelweis Egyetem – Közép-Kelet-Európában elsőként – a világ legjobb 250 egyeteme közé jutott.

Az elmúlt öt év legfontosabb eredménye az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítása, és annak gyakorlatba történő bevezetése volt, melynek következtében tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe, hasonlóan a világ meghatározó és legjobb egyetemeihez – tette hozzá Merkely Béla.

A tájékoztatás szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény értelmében a rektorjelöltről szóló javaslatot az egyetem elküldi a fenntartónak. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján továbbítja Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki július 1-jével öt éves időtartamra bízza meg az egyetem vezetőjét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top