+ Oktatás

Merkely Béla újra rektorjelölt

Merkely Béla

A szenátus csütörtökön hallgatta meg a rektori tisztség betöltésére pályázatot benyújtó Kellermayer Miklós és Merkely Béla professzorokat.

Keresés a weben

Döntő fölénnyel választotta rektorjelöltnek a Semmelweis Egyetem szenátusa Merkely Bélát, az intézmény jelenlegi rektorát csütörtökön – közölte az egyetem kommunikációs igazgatósága.

A közlés szerint a szenátus csütörtökön hallgatta meg a rektori tisztség betöltésére pályázatot benyújtó Kellermayer Miklós és Merkely Béla professzorok programbeszédét.

A testület tagjai titkos szavazással, 36:8 arányban Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát választották rektorjelöltnek – közölték.

A szenátusban a hat egyetemi kar, a Hallgatói Önkormányzat, a Doktori Tanács, a Klinikai Központ, illetve a két érdekképviselet választott képviselői szavaztak.

A közleményben idézték Merkely Béla rektorjelöltet, aki úgy fogalmazott: annak tulajdonítja győzelmét, hogy széles körben elismerik szerepét abban, hogy a Semmelweis Egyetem – Közép-Kelet-Európában elsőként – a világ legjobb 250 egyeteme közé jutott.

Az elmúlt öt év legfontosabb eredménye az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítása, és annak gyakorlatba történő bevezetése volt, melynek következtében tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe, hasonlóan a világ meghatározó és legjobb egyetemeihez – tette hozzá Merkely Béla.

A tájékoztatás szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény értelmében a rektorjelöltről szóló javaslatot az egyetem elküldi a fenntartónak. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján továbbítja Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki július 1-jével öt éves időtartamra bízza meg az egyetem vezetőjét.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. PáLoS TReND szerint:

  NA, ÚJRÁZTÁK 5 ÉVRE a VAKCINA-NÁCI ORBÁN ARANYERÉT!!!
  MONDJUK BUZDÍTOTT is a COVID-TERRORISTA NAIV MILLIÓKAT SZÁZMILLIÓKÉRT az 7SZENTSÉG!!!
  NOS, AKAD E ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON LEGALÁBB 1 GERINCES a KOSSUTH TÉRI ZSINAGÓGÁBAN, AKI SZEMBE MER MENNI DÖBRÖGI (D)ROGÁNJAIVAL?!
  Megdöbbentő!
  Ki tudja, hány szekrény lehet még tele hasonló csontvázakkal?! Legfőbb ideje lenne az ÖSSZES oltásnak nevezett kotyvalékot nagyon szigorú és teljes körű vizsgálatnak alávetni, de nem a jelenlegi üzleti modellben érdekelt szervek, hatóságok és oltóanyaggyártó cégek “szakértői” által, mert ott előre borítékolható a korrupció!
  Az érintett kisbabák, gyermekek szülei és az oltásra kötelezett felnőtt páciensek kellene, hogy megbízzanak függetlennek ítélt laboratóriumokat és (akár oltás-szkeptikusnak tartott!) nem csak ún. „szakembereket”, akiknek a vizsgálati eredményeit hajlandók lennének elfogadni! Addig pedig élni kellene az alkotmánytalan Orbániában ön és nemzetvédő jogainkkal, és nemet mondani egy bizonytalan kimenetelű és potenciálisan veszélyes egészségügyinek nevezett beavatkozásra!
  Az isteni eredetű természetjog szerint senkinek sincs joga más emberek testén erőszakot tenni, főleg, ha az maradandó károsodást vagy akár halált is okozhat! Pláne nincs joga más emberek gyermekeinek testével rendelkezni, kétes indokokra és kamu veszélyhelyzetre hivatkozva!!!
  Az Isten szerelmére, nem születünk rabszolgának, csak később tesznek azzá bennünket!!!
  https://rumble.com/v24zvw8-a-vakcina-emberi-hasznlatra-alkalmatlan-toxikus-sszetevket-tartalmaz-s-gyer.html
  Mikor ébredünk s indulunk meg egyszerre a SZANKCIÓSZAURUSSZAL és NERetnek
  KILÖVÉS ÉRETT „MERKELYBÉLÁKKAL” SZEMBEN?!
  http://web.t-online.hu/apuska/media/12/04__Lelki_terror_mix.mp3

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top