+ Tánc

Mundruc – Néptáncosok és népzenészek fociznak egymás ellen

mundruc

A Mundruc célja a határokon átívelő magyar néptáncos, népzenész fiatalok és hagyományőrző közösségek erősítése.

Keresés a weben

A Kárpát-medence különböző területeiről érkező neves néptáncegyüttesek és népi zenekarok futballtornáját, a XV. Mundruc Népfocitornát rendezik meg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium új tornacsarnokában december 3-án, Budapesten.

A szervezők célja a határokon átívelő magyar néptáncos, népzenész fiatalok és hagyományőrző közösségek erősítése, a Kárpát-medencei néphagyományok iránti vonzalom és tiszteletadás kifejezése kötetlenebb légkörben.

A hagyományteremtő elődök előtti tisztelgés céljából a futballtornát Erdély kalotaszegi Nádasmente tájegységének legkiemelkedőbb férfitáncosáról, Mátyás Istvánról, “Mundrucról” (1911-1977) nevezték el.

A tornán részt vesz a Magyar Állami Népi Együttes, a Bihari János Táncegyüttes, a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, a Kőszobor Baráti Társaság, a Fonó Budai Zeneház, a Veszprém-Bakony Néptáncegyüttes, a Népzenész Csapat – Pál István “Szalonna” vezetésével, a Szamoskér, továbbá a határon túli magyarlapádi fiatal hagyományőrző néptáncosok csapata, valamint a Puskás, a musical összművészeti produkció csapata kiemelt vendégként lesz jelen.

A tájékoztató szerint az egész napos focitornát ünnepélyes eredményhirdetés, táncház és össznépi mulatság zárja a Fonó Budai Zeneházban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top