+ Színház

Csernus Mariann 94 évesen újra színpadra áll

Csernus Mariann

Kilencvennégy évesen újra színpadra áll Csernus Mariann: a Bethlen Téri Színházban adja elő Vizsolyi Biblia 2.0. című estjét.

Keresés a weben

Kilencvennégy évesen újra színpadra áll Csernus Mariann: a Kossuth-díjas színésznő a Bethlen Téri Színházban adja elő Vizsolyi Biblia 2.0. című estjét. Az első előadás november 2-án látható.

A közönség 2017 után láthatja újra a produkciót, amelyet az idén 94. születésnapját ünneplő színésznő az elmúlt négy évtizedben mintegy 350 alkalommal adott elő. Csernus Mariann saját szerkesztésű estjét a tervek szerint a 2022/2023-as évadban három alkalommal láthatja a Bethlen Téri Színház közönsége – olvasható a teátrum MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A közleményben idézik a Pesti Magyar Színház művészének a közönséghez címzett levelét, amelyben azt írta: valaki felhívta a figyelmét arra, hogy 2017 óta nem játszotta a Vizsolyi Bibliát, sem a Magyar Színházban, ahol 2006-ban újra bemutatta, sem másutt. Most felkérték rá, hogy újból játssza, három alkalommal – ezúttal a Bethlen téren. Mint hangsúlyozta, örül neki, mert bár október végén kilencvennégy éves lesz, a kisujjában van a teljes Újszövetség. “A Bibliával kelek-fekszem” – tette hozzá.

Az önálló est két részből áll, Csernus Mariann bő egy órát tölt színpadon.

A közlemény szerint a színésznő tavasz óta nem állt színpadra, de már gőzerővel készül a fellépésre; a napokban készült el új kosztümje és új képeket is késztettek róla a produkcióhoz.

Az előadást a Bethlen Téri Színház mellett Erzsébetváros Önkormányzata támogatja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top