+ PR-cikk

Modern implantációs beavatkozások a fogak pótlására

fogak

Az azonnali implantáció ideiglenes koronával a legideálisabb módja a gyönyörű mosoly megteremtésének. 

Egy-egy fog pótlásának megoldásaként az implantációs kezelések javasoltak. A szóló implantátumos eljárás a legideálisabb, különösen, ha egymás melletti fogak érintettek. A korszerű fogászati beavatkozásoknak köszönhetően megfelelően illeszkedő, esztétikus koronák készíthetők.

Szóló implantátumok a magabiztos mosolyért!

A foghiány következtében kialakuló leggyorsabb változás az ínypapilla és a csontszövet sorvadása, emiatt célszerű a beavatkozást már a foghúzást, illetve a fog elvesztését követően azonnal elvégeztetni. Az egyetlen út az azonnali implantáció, hogy az ínypapilla egészséges, csipkézett szerkezete megmaradjon. A Halász Klinika szóló implantátumos szolgáltatása ideális megoldást nyújt a foghiány mielőbbi kezelésére.

Az eljárást időben megkezdve a saját foghoz hasonló esztétikus, illeszkedő korona készíthető. Később viszont a fogak torlódása gátat szabhat a kezelés sikerének, vagyis az eredetihez hasonlatos, szépen illeszkedő korona ilyenkor már nem garantálható. Miután az ínypapilla és a csontszövet nagy része leépült, csak bonyolultabb, költségesebb, csontpótlásos kezelésekkel állítható vissza az eredeti állapot, amennyiben még lehetséges.

Nagyon fontos az azonnali kezelés, lehetőleg már a foghúzást követően, ilyenkor ugyanis a csontszövet regenerációs képessége is jóval intenzívebb, és szebb eredményekkel számolhatunk.

A fogak elvesztésének melyek a legfőbb okai? 

A száj- és fogápolásban is, ahogyan minden másban, a megelőzésre nagy hangsúlyt kell fektetni. Akármilyen elkeserítő is a hír, hazánkban már szinte népbetegségként van nyilvántartva a fogágybetegség. Az elkerülése érdekében egyedül a gondos szájápolással és a rendszeres fogkőleszedéssel tehetjük a legtöbbet!

Az állandóan gyulladásban lévő, gyakran vérző íny idővel visszahúzódik, ez az állapot pedig a fogak kilazulását is maga után vonhatja. Léteznek sajnos olyan esetek is, melyeknél elkerülhetetlen a fogak megmentése, ilyenkor viszont a mielőbbi fogbeültetés jelenthet megoldást. Az azonnali implantáció ideiglenes koronával a legideálisabb módja a gyönyörű mosoly megteremtésének.

A szakemberek az átmeneti időszakot is megkönnyítik az ideiglenes koronával, így nem kell fog nélkül feszengeni!

Melyek a foghiány jelentősebb következményei? 

Kezeletlenül a foghiány számos változást előidézhet, köztük gyorsan bekövetkező következményekkel és lassabban, fokozatosan kialakuló szövődményekkel is számolni kell.

A legszembetűnőbb az ínycsipke szerkezetének megváltozása, a rohamos sorvadás befolyásolja a megjelenését. Az addig egészséges, csipkézett lefutása idővel eltűnik, és elkezd leépülni, sorvadni. Emellett a csontszövet is degradálódik, ezek együttesen jelentős mértékben befolyásolják a fogbeültetéses kezelések sikeres kimenetelét.

Rengeteg negatív következmény jelenhet meg az elhanyagolt állapot miatt, melyek elkerülhetők a korán megkezdett fogászati beavatkozásokkal!

A magabiztos mosolyért érdemes tenni!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top