+ Építészet

Lebontják a Magyar Rádió zöld épületét

magyar rádió

Megsemmisítették a Józsefvárosi Önkormányzat által kiadott változtatási tilalmat a Magyar Rádió korábbi épületeire vonatkozóan.

A Kúria döntése értelmében megsemmisítették a Józsefvárosi Önkormányzat által kiadott változtatási tilalmat a Magyar Rádió korábbi épületeire vonatkozóan – írta az epiteszforum.hu.

A kerület ezzel a rendelettel próbált védelmet nyújtani a történelmi jelentőségű épületeknek, amelyek helyére a kormány a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát tervezte felépíteni.

A Kúria határozata szerint az önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom ütközik más jogszabályokba, ezért visszamenőleges hatállyal, 2023. december 11-től érvényét veszti.

Az önkormányzat korábban védelmet próbált nyújtani az érintett épületeknek, de a Kormányhivatal a bontási engedély kiadásával ellentmondott ennek.

Az ügyben társadalmi egyeztetésre és lakossági véleményezésre is sor került, de a tervezett tárgyalások és módosítások elmaradtak.

A Kúria döntése után az épületek sorsa újra bizonytalan, miközben a helyi lakosság és civilek továbbra is aggódnak a környezeti terhelés és a városkép változása miatt.

A legfrissebb közéleti hírek

Népszerűek

To Top