+ Zene

Trilla fesztivál – ingyenes koncertek a Brunszvik-kertben

Trilla fesztivál

Szeptember 2. és 4. között vár Martonvásár ingyenes szabadtéri rendezvénye, a Trilla fesztivál a Brunszvik-kertben és a főtéren.

Keresés a weben

Szeptember 2. és 4. között várja az érdeklődőket Martonvásár ingyenes szabadtéri rendezvénye, a Trilla fesztivál a Brunszvik-kertben és a főtéren.

Martonvásár szabadtéri fesztiválján, a Trillán, a népdal alternatív ünnepén összeér a kortárs és a hagyomány. A tradicionális, autentikus népzenétől egészen a dark folk rock és etnojazzig, a könnyen tanulható moldvai táncháztól a bonyolultabb gyimesi páros táncokig, a Trillán a megszokottnál sokkal szélesebb spektrumon ápolhatja a közönség a népi kultúrával való viszonyát – közölték a szervezők az MTI-vel.

Többek között olyan előadók lépnek fel a fesztiválon, mint az Aurevoir, Lakatos Mónika és Szalóki Ági. A rendezvényen a Hagyományok Háza szervezésében lesz folkkocsmakvíz, emellett ingyenes családi programok és workshopok, táncház, kézműves piac és népi játszóház várja az érdeklődőket, valamint Kása Béla fotókiállítása is megtekinthető – írják a szervezők a fesztiválról.

A fesztivál fellépői egyedi módon közelítenek a népdalokhoz: a Dalinda triója egyedülálló módon a cappella stílusban énekli a népdalokat, melyek így friss, női és személyes tartalommal születnek újjá.

A Babcsán Projekt verseket és jazzt csempész a dalokba, a világhírű oláh cigány énekesnő, Lakatos Mónika saját kultúrájának ritkán hallott kincseit tolmácsolja, Borbély Mihály zenéje egyszerre építkezik a Balkán és a Kárpát-medence dallamvilágából, az Aurevoir pedig a népzenészek legfiatalabb generációjának népdalértelmezését hozza el – áll a közlemény szövegében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top