+ Irodalom

J.K. Rowling halálos fenyegetést kapott

J.K. Rowling

„Ne aggódj, te leszel a következő” – ez a komment érkezett J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat szerzőjének Twitter-bejegyzése alá

„Ne aggódj, te leszel a következő”

– ez a komment érkezett J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat szerzőjének Twitter-bejegyzése alá, amelyben együttérzéséről biztosította Salman Rushdie-t. A megtámadott író egyébként már felébredt az altatásból, beszélni is tud, állapota azonban még súlyos.

A skót rendőrség közleményben számolt be arról, hogy nyomozást indítottak J. K Rowling megfenyegetése ügyében. A Harry Potter-sorozat szerzőjét azt követően fenyegették meg, hogy a Twitteren kiállt a múlt héten megtámadott Salman Rushdie mellett. Bejegyzése alá egy pakisztáni profilról a következő hozzászólás érkezett:

Ne aggódj, te leszel a következő.

A kommentet később eltávolították, a felhasználói fiókot pedig felfüggesztették.

Salman Rushdie Booker-díjas író ellen merényletet követtek el augusztus 12-én egy New York-i pódiumbeszélgetésen, ahol az üldözött írók és a szólásszabadság helyzetével kapcsolatban szólalt volna fel. A 75 éves, indiai születésű brit-amerikai szerzőt egy 24 éves férfi késsel többször megsebesítette, a hírek szerint 10-15-ször szúrta meg. Rushdie-t elsősorban a fején és a hasán érték a sérülések, károsodott a mája, súlyos kézideg-károsodást szenvedett, valamint várhatóan egyik szemét is elveszti.

Balesete óta Rushdie már jobban van, szerzőtársa, Aitish Taseer a közösségi oldalán közölte, hogy barátját levették a lélegeztetőgépről, és már beszélni, viccelődni is tudott.
Rushdie ügynöke ezt szintén megerősítette, hozzátéve azonban, az író állapota változatlanul súlyos.

Eközben a támadót, Hadi Matart a rendőrség őrizetbe vette, emberölés kísérletével, valamint halálos fegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják. Védője azt közölte, Matar ártatlannak vallotta magát. Hivatalos információ még mindig nincs, miért támadta meg az írót, sajtóhírek szerint a muszlim férfi az iráni rezsim szimpatizánsa.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top