+ PR-cikk

Milyen a minőségi alumínium redőny? 

redőny

Télen a redőny tökéletes megoldás, ha szeretnénk valamilyen módon hőszigeteléssel ellátni az ablak környékét.

Napjainkban a legtöbb háznál hagyományos, műanyag redőnyökkel találkozhatunk, amelyek általában műanyag lécpalásttal, lefutósínekkel készülnek. Továbbá találkozhatunk azokkal a darabokkal, amelyek lécei és lefutói már UV-stabilizált műanyagból kerülnek legyártásra. Aztán ott vannak az alumínium modellek, ezek pedig már egy sokkal magasabb nívót képviselnek, s akár 10-15 évig is bírják a strapát.

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy milyen előnyei vannak az alumínium redőnyöknek, s hogy miért érdemes beruházni rájuk!

Nem mindegy, mennyi az annyi! A rezsicsökkentés és az alu redőny

Az emelkedő energiaárak alapjában véve változtatták meg az életünket, és igyekszünk spórolni, amin csak tudunk. Nem meglepő, hogy különösen a téli időszak érint minket érzékenyen, amikor is a fűtésszezon még több plusz költséget hoz magával. Ki gondolná, hogy még egy alumínium redőny is segít nekünk a rezsicsökkentésben? A Redőny Diszkont alumínium redőny kínálatában sokféle darabbal találkozhatunk, amelyek kiváló hőszigeteléssel látják el a nyílászárónkat.

Télen a redőny tökéletes megoldás, ha szeretnénk valamilyen módon hőszigeteléssel ellátni az ablak környékét. Mivel otthonunkban az ablak a legnagyobb energiavesztő, ezért egyre többen védekezünk a hideg ellen redőnnyel. Na és milyen redőnnyel? Igen, alumínium redőnnyel!

Hőszigetelés: műanyag kontra alumínium redőny 

Valójában a műanyag redőny is hőszigetel. Ez a darab remek hőszigetelő, hiszen a hőlégkamrás, dupla falú redőnyléc az üveg és a redőny közötti légréteggel segíti a hőszigetelést. Egyértelmű, hogy szavunk nem lehet, a műanyag redőny is redőny, s ez is nagy segítségnek számít.

Azonban nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy az alumínium redőny sokkal jobb hőszigetelő. A thermográfiai mérések úgy tartják, hogy 30%-os energiamegtakarítást érhetünk el egy ilyen darabbal. Ez nagyon sokat számít a hidegebb napokon, hiszen a rezsinket is csökkenthetjük vele. Arról nem is beszélve, hogy a hőérzetünk is teljesen más lesz.

Alumínium redőnyök típusai

Az alumínium redőnyöket beszerezhetjük hagyományos és motorizált kivitelben is. Ilyenkor érdemes külön kiválasztani a redőnymotort és a vezérlést. A motorizált redőnyök esetében az olyan alkatrészek, mint amilyen a gurtni, az automata és más kiegészítők, sokszor ajándékként járnak a standard darabokhoz.

Arra azonban ügyelnünk kell, hogy minőségi redőnyöket szerezzünk be, mivel ezek biztosan hosszú távon használhatók. Amennyiben az egyszerű változatok mellett döntünk, akkor válogathatunk a külső tokos, illetve a külső, vakolható redőnyök között.

Ne feledd, hogy egy jól megválasztott redőnnyel sokat spórolhatsz, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben hatalmas előnyökkel járhat. Válaszd az alumínium redőnyöket, és maximalizáld a hőszigetelést otthonodban!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top