+ PR-cikk

Dobd fel fürdőszobád stílusos fürdőszobabútorokkal

fürdőszoba

Az átlagos fürdőszoba területe nem túl nagy, ezért a benne található bútorok mérete, stílusa meghatározó. Az egyszerű faliszekrények már a múlté, egyre többen választják a mosdókagylóval kombinált alsó szekrényeket, valamint a hatalmas tárolási lehetőséget biztosító függőleges szekrényeket.

Mivel az igények és a fürdőszoba méretei különbözőek, így mindenkinek más preferenciái vannak a berendezéssel kapcsolatban. Néhány szempont azért hasonlóan fontos a választás előtt, ezeket vesszük górcső alá cikkünkben.

A döntés nem egyszerű, azonban a fürdőszobabútorok beszerzésében a mömax választéka segítségedre lehet, hiszen a mosdókagylótól kezdve egészen az alsó és felső szekrényekig többféle modellt találsz meg kínálatukban. Ne csak a külsőségek alapján dönts, hanem vedd figyelembe a vizes helyiség adottságait is. Tartsd egyaránt szem előtt a méreteket és a praktikumot.

Beépített vagy szabadonálló?

A beépített bútorok használatával helyet spórolhatunk meg. Emellett eleganciát és modern hatást is keltenek a felfüggesztett bútorok. A takarítás is könnyebb, hiszen az alattuk lévő terület egyszerűen tisztítható.

A szabadonálló fürdőszobabútorok többsége lábakon áll, ezzel védve a kiömlő víz okozta károktól a szekrényeket. A helyiség kiváló fókuszpontjaként is funkcionálhat egy-egy szebben kivitelezett bútordarab és könnyebben is elhelyezhető, cserélhető, mint a fixen felszerelt modellek.

Miből készül a fürdőszobabútor?

A fürdőszobai bútorok általában olyan anyagból készülnek, ami a párásabb, nedvesebb környezettel is megbirkózik. Gyakran MDF lap az alapja ezeknek a berendezéseknek, melyek laminálással, akril használatával még tartósabbá tehetők. A trendi fürdő napjainkban a fekete és fehér kontrasztjával játszik, míg a klasszikusabb stílusú berendezésnél a fa vagy a bambusz hatás érvényesül.

A valódi fabútorokat csak úgy érdemes a fürdőszobában alkalmazni, ha előtte gondosan lekezelik a felületet gombaölő szerekkel és plusz nedvesség elleni védelemmel látják el. A fürdőszobai bútorok munkalapja általában strapabíró márvány, gránit vagy üveg. Gyakoriak a falon vagy a bútorok frontján elhelyezett nagy méretű tükrök is, melyek nagyítják a teret. A rozsdamentes acélszerkezeteket is előszeretettel alkalmazzák, mert kevésbé okoz anyagukban kárt a nedvesség.

Alapvető tudnivalók

Előfordulhat, hogy a falra erősített bútorok miatt meg kell oldani az alátámasztást. A csempézett falra való rögzítés is gondos előkészítést igényel, mert a fúrás közben a csempe könnyen törhet.

Érdemes magas fürdőszobaszekrényt választani, ami a kisebb helyiségben sem hagy kihasználatlan helyet, ezzel extra tárolóhelyet kapunk. A sarkok kihasználására is ügyeljünk, válasszunk ezekhez idomuló bútorokat, mert így még több tárolásra alkalmas területet kapunk. Mindig vegyük figyelembe az ajtók nyílásirányát és hosszát, mert könnyen ütközhetnek a kád oldalához vagy a mosógép ajtajához, ha elnéztük a méreteket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top