+ PR-cikk

A játék, avagy a cica egyik legfontosabb időtöltése

macska

Amikor egy cicával osztjuk meg az életünket, akkor számítanunk kell arra, hogy nemcsak egy békésen szunyókáló és elégedetten doromboló szőrpamacs kerül az otthonunkba, hanem bizony igen gyakran úgy fog viselkedni kedvencünk, mint akibe az ördög bújt bele.

Ha ezekben az időszakokban nem áll rendelkezésére megfelelő élettér és eszközök, akkor szomorúan vehetjük tudomásul a lakásban keletkezett károkat és kedvenc bútoraink, dísztárgyaink eshetnek áldozatául a macska rombolásának. Azonban, ha felkészülünk az állat igényeire, valamint nap mint nap megfelelően foglalkozunk vele, akkor elkerülhetjük ezeket a problémákat.

A macska egy igazi vadász

Ha a macska mozgás- és játékigényéről beszélünk, akkor meg kell vizsgálnunk, hogy mi mozgatja, mi a motivációja. Ez pedig nem más, mint természetes ösztöne, vagyis a vadászat. A Vitalpet webáruház macskajátékai pontosan ezekre az ösztönökre építenek, így az állat szívesen és önfeledten foglalatoskodik velük, mi pedig mosolyogva nézhetjük, videózhatjuk kedvencünket.

A “macskakaparás”

Rémálmunk, amikor munkából hazaérve fáradtan rogyunk le a kanapéra, azonban észrevesszük, hogy bizony az oldalával nap közben csúnyán elbántak! Ebben az esetben az anyagi kár is jelentős, hiszen egy bútor átkárpitozása súlyos összegekbe kerül. Érdemesebb megelőzni ezt a kártételt és gondoskodni a cica számára kaparófáról.

A kaparófa általában talpakon áll és igen nagy méretű, felületét pedig zsinór vagy más erős anyag borítja, amin a macska kedvére élezheti körmeit. Érdemes olyat választani, amin játék is található, ezáltal még szívesebben fogja karmolászni.

Tanítsuk meg a cicának, hogy ezt használja, ha meglátjuk, hogy a bútorokat kezdi kaparni, vigyük át a kaparófájához. Befújhatjuk olyan spray-vel, amit kedvel a macska, így az is oda fogja vonzani. A kezdeti időkben érdemes a bútorok sarkait úgynevezett riasztó spray-vel is lefújni.

A bujkálós játékok

A cica a vadászat során különféle terepeken keresztül üldözi a kiszemelt áldozatot, ezért a különböző bújócsövek nagyszerű szórakozást jelentenek a számára. Az alagutakon szívesen fut át játék közben is.

Az ”áldozatok”

A kisebb-nagyobb plüssállatok az áldozat szerepét vállalják magukra, a macska nagyon szeret velük birkózni, rágcsálja, “gyilkolássza” őket. A közös játékhoz vehetünk pálcikára rögzített tollakat, plüssegereket, így imitálhatjuk a menekülést, amivel lefáraszthatjuk a cicánkat.

A labdák

A cicák imádják a kisméretű labdákat, hiszen folyamatosan gurulnak, ezáltal mindig utánuk lehet ugrani. Egyes labdák csörögnek, hangot adnak ki, mások pedig jutalomfalattal tölthetőek, ennek megszerzése még inkább ösztönzi a macskát a játékra. Találhatunk speciális foglalkoztató játékokat is, amelyek sokáig lekötik az állat figyelmét.

A cica számára a játék létfontosságú tevékenység. Nem várhatjuk el tőle, hogy egész nap aludjon, vagy méltóságteljesen sétálgasson a lakásban, ezért mindenképpen gondoskodjunk számára az energiaszintjét kielégítő játékokról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top