+ Irodalom

A Bölcsességbatyu az útra című könyv ingyen letölthető

Nógrádi Gábor 70 ingyenesen letölthető könyvek

Nógrádi Gábor műveiből válogatott Bölcsességbatyu az útra című 250 idézetet tartalmazó kiadvány, húsvéti ajándékként ingyenesen letölthető.

Nógrádi Gábor

Az egykori japán császárnő, Micsiko, a Nemzetközi Gyermekkönyv Szövetség (IBBY) legfőbb mentora húsz éve, 2002-ben adta át a svájci Bázelben Nógrádi Gábornak a legjobb gyerekkönyvnek járó nemzetközi IBBY díjat Petepite című regényéért. Azóta Nógrádi Gábor itthon megkapta a Janikovszky Éva díjat és az IBBY Életműdíjat.

A most 75 éves írót a legtöbben a Sose halunk meg, a Csocsó és más népszerű filmek forgatókönyvírójaként ismerik, bár filmjeinél talán fontosabb, hogy az általános iskola több évfolyamának magyar irodalmi tananyagában a díjazott Petepitén kívül a Gyerekrablás a Palánk utcában, a Segítség, ember! és más Nógrádi-művek is  szerepelnek.

Új, 50. ifjúsági regénye, az Alattunk a kincs május 3-án jelenik meg a Móra Kiadónál. A történet egyik alapkérdése: kié lehet majd a 2. világháborúban összerabolt kincs, amit néhány gyerek a Zeréndvár alatti alagútrendszerben talán megtalál?

Az író műveiből válogatott Bölcsességbatyu az útra című 250 idézetet tartalmazó kiadvány, húsvéti ajándékként most ingyenesen letölthető INNEN.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top