+ Színház

Méhek Bálja ingyenesen a Föld napján

méhek bálja beporzó rovarok

Méhek Bálja címmel rendhagyó interaktív színházi előadással várják a közönséget a Millenáris parkban április 22-én, a Föld napján.

Keresés a weben

Méhek Bálja címmel rendhagyó interaktív színházi előadással várják a közönséget a Millenáris parkban április 22-én, a Föld napján.

A különleges előadás során a társulat a méhek életébe ad betekintést.

A méhek nélkülözhetetlen szereplői a földi ökoszisztémának. Ők porozzák be nem csak az ablakba ültetett virágainkat, de az összes, az életben maradásunkhoz fontos növényfajt is. Fontos tehát, hogy kihalásukat, létszámuk csökkenését megakadályozzuk.

Hallottad már a méhek zümmögését nagyon, de nagyon közelről? Kerestél már hihetetlenül vonzó illatokat a szabadban? Próbáltad már egy rovar szemén keresztül nézni a világot?

A Pro Progressione, számos rendhagyó kulturális esemény ötletgazdája ezúttal Christine Fentz dán performanszművésszel közösen tervezte meg a Méhek Bálja előadás egyedi világát, a skandináv slow-life és hygge életérzést összegyúrva a magyar népi kultúrával és a városi fiatalok természet felé fordulásával.

A résztvevők többek között megtanulhatják a méhek táncát, megismerhetik szokásaikat, megtapasztalhatják a méhek rejtélyeit.

“Séta, tánc, bizalom, illatok, dallamok, tudomány és természet találkozik a másfél órás részvételi színházi előadásban, amelynek végén, egy meghitt lakomán mindenki megkóstolhatja a méhek fáradhatatlan munkájának gyümölcsét is”.

Az előadás végén egy kerekasztal-beszélgetést tartanak, ahol egyebek mellett a művészeti ismeretterjesztés lehetőségeiről lesz szó, és az érdeklődők kérdéseiket is feltehetik. A beszélgetést az esemény házigazdája, Gyárfás Dorka moderálja.

A program a Lövőház utcai Európa Pont szervezésében valósul meg, és ingyenesen, előzetes regisztrációval látogatható. Regisztrálni a https://mehekbalja.eventbrite.com linken lehet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top