+ művészet & politika

Global Citizen – a világ leghíresebb művészei Ukrajnáért

Global Citizen

A Global Citizen nemzetközi jótékonysági civil szervezet közösségi médiában indított kezdeményezéséhez a legnagyobb sztárok adták a nevüket.

A film, a zene, a tévé és a sport világának hírességei csatlakoztak pénteken egy nagyszabású online kampányhoz, amelynek célja a kiállás Ukrajna mellett és a menekültek megsegítése.

A Global Citizen nemzetközi jótékonysági civil szervezetnek a közösségi médiában indított kezdeményezéséhez olyan sztárok adták a nevüket, mint Bruce Springsteen, Hugh Jackman, Elton John, Jon Bon Jovi, Billie Eilish vagy a Jonas Brothers.

A világsztárok nemzedékeken átívelő csoportja felszólította pénteken a kormányokat, az intézményeket, a vállalatokat és a magánszemélyeket, hogy segítsék finanszírozni az ukrajnai humanitárius erőfeszítéseket, és arra kérik a hírességeket, hogy terjesszék követőik körében az akció hírét.

„A menekülteknek Ukrajnában és másutt a világon szükségük van a segítségünkre”

– mondta támogató videójában Bruce Springsteen amerikai énekes-gitáros. Barbra Streisand színésznő és énekesnő a Twitteren közölte, hogy támogatja a kampányt, és reméli, követői is így tesznek. Céline Dion egy, az Instagramra feltöltött videóban szólította fel a világ vezetőit arra, hogy segítsenek mindazokon, akik otthonuk elhagyására kényszerülnek.

A közösségi médiában ez a világ legnagyobb erőfeszítése a menekültek megsegítésére – mondják a szervezők, akik arra kérik az embereket, hogy videóban fejtsék ki, miért támogatják Ukrajna ügyét, ösztönözzék adakozásra a világ vezetőit a szombati varsói adományozói konferencián és biztassanak másokat is a kampányban való részvételre.

A résztvevők között van sokan mások mellett Adam Lambert, Alanis Morissette, Annie Lennox, Billy Joel, Celine Dion, Chris Isaak, Chris Rock, Demi Lovato, Carole King, Jon Batiste, Katy Perry, Leon Bridges, Madonna, Miley Cyrus, Ozzy Osbourne, a Pearl Jam, Pharrell Williams, a Red Hot Chili Peppers, Shaquille O’Neal, Stevie Wonder, The Weeknd, a Weezer, a Radiohead, Miley Cyrus, a U2, Usher, valamint több vezető amerikai profi kosárlabdacsapat.

A kampányt egy nappal azelőtt indították, hogy szombaton Varsóban adományozói konferenciát tartanak Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök elnökletével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top