+ Képzőművészet

MANK pályázat – Milyen lesz a világ 2057-ben?

mank

A MANK tájékoztatása szerint a kiírásra legfeljebb három pályaművet nyújthat be minden 35 évnél fiatalabb képzőművész.

Fiatal képzőművészek fogalmazhatják meg a jövővel kapcsolatos vízióikat a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2057 – Személyes utópiák címmel kiírt pályázatán, melynek legjobb munkáiból csoportos kiállítás is nyílik a szentendrei MANK Galériában.

„Hogyan képzelik el a fiatal művészek világunkat 2057-ben? Milyen vízióik vannak a jövőnkkel kapcsolatban?”

– teszi fel a kérdéseket a nyílt pályázati felhívás, amelyre április 4-ig jelentkezhetnek 35 éven aluli képzőművészek – közölte hétfőn a MANK.

„2057 – Egy évszám a jövőből. Egy olyan évszám, melynek eléréséhez pontosan annyi időnek kell eltelnie, mint amennyit már a pályázók születésük óta megéltek”

– fogalmaz a közlemény, amely szerint a 2050-es évtized fordulópontot jelenthet az emberiség életében.

Jövőelemzők szerint a Föld kapacitásainak végső kihasználását ezekre az évekre éri el az emberiség, amely azonban a rohamosan fejlődő technológiák segítségével addigra talán megtalálja a valóban fenntartható élet kulcsát.

Az emberiség a digitális korban tulajdonképpen újrateremti a valóságot, sőt alternatív dimenziókat hoz létre. Ha képes az ember teremteni, azzal isteni tulajdonságot sajátít el. Már jelenünkben is, de a jövőben még inkább megkérdőjeleződik tehát, hogy mit jelent az emberi és mit az isteni minőség? Milyen fejlődési lehetőség áll még az emberiség előtt? Hogyan változnak meg közösségeink a jövőben, ahol a boldogulás kulcsa a gyors és hatékony tudásmegosztás?

A MANK tájékoztatása szerint a kiírásra legfeljebb három pályaművet nyújthat be minden olyan képzőművész, aki 35. életévét június 1. után tölti be. Pályázni online lehet a www.alkotomuveszet.hu weboldalon keresztül, szakmai önéletrajzzal, portfólióval és a pályamű vagy a pályaművek leírásával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top