+ Életmód

Inspiráló tanácsok az étkező berendezéséhez

étkező

Fontos, hogy az étkező berendezése igényes legyen, harmonizáljon a többi helyiséggel és minden igényt teljes mértékben kielégítsen.

A fotó forrása:Sheila Say / Shutterstock.com

Mitől függ, hogy szögletes vagy pedig kör alakú étkezőasztalra esik-e a választás? Mire kell figyelni a tálalószekrény és a székek kiválasztása során? Milyen az ideális méretű szőnyeg az étkező esetében? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

Harmonizáljon a többi helyiséggel és minden igényt teljes mértékben elégítsen ki

Az étkező sok esetben nappaliként is szolgál, ahol nemcsak az étkezésekre kerül sor, hanem a beszélgetésekre is. Sőt dolgozószoba hiányában sokan munkavégzésre is használják az étkezőasztalt. Fontos, hogy az étkező berendezése igényes legyen, harmonizáljon a többi helyiséggel és minden igényt teljes mértékben kielégítsen. Étkezőasztal ma már különféle formákban kapható, azonban minden esetben a helyiség méretétől függ, hogy szögletes vagy pedig kör alakú változatra esik-e a választás. A tálalószekrények is különféle változatokban kaphatóak. A választásnál mindenképpen arra kell törekedni, hogy stílusban illeszkedjen a többi bútorhoz. Továbbá arra is figyelni kell, hogy elég közel legyen az étkezőasztalhoz, hogy egyszerűen hozzá lehessen férni a tálalás kellékeihez.

Fontos, hogy elegendő természetes fény jusson a helyiségbe

Az étkezőszékek kiválasztása során természetesen a kényelem a legfontosabb, csak ezt követheti a dizájn. Továbbá a választás során minden esetben figyelembe kell venni a székek stabilitását és teherbírását is. Az étkező bútorok mellett a világításra is kiemelt figyelmet kell fordítani az ebédlő esetében. A mennyezeti világítás mellett fali karokkal is ki lehet egészíteni az összképet. Természetesen a mesterséges fény mellett arra is figyelni kell, hogy elegendő természetes fény jusson a helyiségbe. Továbbá a szőnyegek használatáról is érdemes szót ejteni, melyekkel nagymértékben növelhető a komfortérzet az étkezőben. Mindenképpen olyan változatot kell beszerezni, mely illik a bútorok stílusához és méretben is ideális. Az ideális méret azt jelenti, hogy a székek kihúzva is kényelmesen elférnek a szőnyegen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top