+ Irodalom

Elhunyt Bródy Sándor

Bródy Sándor a Princetoni Egyetemen szerzett diplomát, majd a Young and Rubicam reklámcégnél helyezkedett el.

Bródy Sándor író, üzletember, reklámszakember, a magyar irodalom mecénása a minap töltötte be nyolcvankilencedik életévét. Budai otthonában érte a halál szombat éjjel. A hírt a család tudatta ma a 24.hu-val.

Budapesten nőtt fel, tizenöt évesen került Amerikába, ahol felvette az Alexander Brody nevet.

Bródy Sándor a Princetoni Egyetemen szerzett diplomát, majd a Young and Rubicam reklámcégnél helyezkedett el, ahol harmincnégy év alatt kifutófiúból a cég nemzetközi igazgatója lett. 1984–1987 között a Reklám Világszövetség elnöke volt.

1993-ban vonult vissza, egyre több időt töltött Magyarországon. Alapítója a Bródy Sándor-díjnak, egyik alapítója, mecénása a Bolyai János alkotói díjnak.

A Magvető kiadó ezzel a fotóval és ezekkel a sorokkal búcsúzott a Facebookon:

Bródy Sándor

„Az érzékenység fontos. Sok fájdalommal jár, de jó. És az időnkénti fájdalom nem feltétlenül ellensége a boldogságnak. Jó, legyen érzékeny. És még milyen legyen a boldogsághoz? Alkalmazkodó? Vagy olyan, aki kiharcolja, hogy alkalmazkodjanak hozzá? Legyen olyan, ami passzol az alaptermészetéhez. Engem boldogságra neveltek, és folyamatosan biztattak a szüleim. Jól tették.”

Részlet a Megtalálni Serendipityt című kötetből, amely két, első ránézésre nagyon különböző, mégis rokon lélek, jó barát: Alexander Brody reklámszakember és Nagy József újságíró beszélgetőkönyve.

A képen Alexander Brody Diaphonival a hetvenes évek közepén Brüsszelben, a lóversenypálya melletti istállóban. Festetics Ernő felvétele.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top