+ Képzőművészet

Gauguin egyik leghíresebb festménye visszatér Madridba

gauguin

Gauguin festménye két nappal azelőtt kerül vissza, hogy aláírják a bérbeadásáról szóló megállapodást 15 évre, évi 6,5 millió euróért.

Keresés a weben

Két év után visszatér a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumba Paul Gauguin egyik leghíresebb festménye, a Mata Mua (Régmúlt időkben).

A nagy értékű műkincs külön felügyelet mellett érkezik Andorrából a spanyol fővárosba hétfőn, ahol állagmegóvás érdekében a csomagolást csak 12 órával később kezdik megbontani. A képet ezután szakértők vizsgálják meg, mielőtt kiemelt helyre kerül a múzeumban.

A festmény Carmen Thyssen bárónő több száz darabból álló magángyűjteményének része, amely a Thyssen-Bornemisza Múzeumban látható. A spanyol állam és a tulajdonos között csaknem tíz éve húzódnak a tárgyalások arról, hogy milyen feltételek mellett maradhatnak kiállítva a műalkotások.

2020 nyarán a bárónő több jelentős festményt is elvitetett a képtárból, köztük volt a Mata Mua is, amelyet a gyűjtemény egyik legfontosabb darabjának tartanak.

Gauguin festménye két nappal azelőtt kerül vissza a múzeumba, hogy Carmen Thyssen és Miquel Iceta kulturális miniszter aláírja a gyűjtemény bérbeadásáról szóló megállapodást 15 évre, évi 6,5 millió euróért.

A világhírű francia művész 1892-ben Tahitin készült alkotása 33 évvel ezelőtt került a néhai Heinrich Thyssen-Bornemisza báró tulajdonába, aki a New York-i Sotheby’s aukciósház árverésén vásárolta meg több mint 24 millió dollárért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top