+ Építészet

Ajka-Tósokberénd templomtornya teljesen kiégett

Ajka-tósokberénd

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint Ajka-Tósokberénd templomának belsejében a tűz nem okozott nagy károkat.

Teljesen kiégett egy szombat este keletkezett tűzben Ajka-Tósokberénd katolikus templomának harangtornya, és az oltáshoz használt víz is károkat okozott az épületben – közölte a Veszprémi Érsekség vasárnap.

A tűzben a Szent István király templom 25 méter magas és hat méter átmérőjű tornya teljesen kiégett és a harangokat tartó szerkezet is súlyosan károsodott. A három harang a helyén van, azonban megsérülhettek.

A tájékoztatás szerint Ajka-Tósokberénd templomának belsejében a tűz nem okozott nagy károkat. Az oltáshoz használt jelentős mennyiségű víz azonban befolyt a templomtérbe, ahol a tűzoltók egy kisebb gödröt ástak, majd az abba összegyűlt vizet nagy teljesítményű szivattyúval távolították el.

Dr. Udvardy György érsek a helyszínre érkezett tudósítóknak elmondta, hogy a találgatások ellenére az elmúlt hetekben és az elmúlt napokban sem történtek munkálatok a templomban, valamint arra kért mindenkit, hogy imával kísérje a tűzoltók munkáját és a templom további sorsát.

Az érsek a főegyházmegye honlapján közzétett videóban elmondta: a vasárnapi szentmisét a templom közelében levő ifjúsági házban tartották.

Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos vasárnap reggel a helyszínen tett látogatása során beszélt a képviselő-testület tagjaival, majd közösségi oldalán a következőt írta:

Ma reggel a helyszínen találkoztam az tósokberéndi templom képviselő-testületének tagjaival. Őket is, valamint Bakos Frigyes plébános atyát és érsek atyát is biztosítottam róla, hogy minden szükséges segítséget meg fogunk adni a templom rendbehozatalára.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top