+ Képzőművészet

Banksy kis istállója rágcsálóval, lóval 1 millió fontot ért

banksy

A Banksy-alkotást a modellfalu tulajdonosai bocsátották árverésre. Mint mesélték, másolattal helyettesítették az eredetit, nehogy ellopják.

Egymillió fontért (428 millió forintért) kelt el csütörtökön egy newcastle-i árverésen Banksy egy miniatűr modellje, amely augusztusban jelent meg a norfolki Great Yarmouth modellfalujában.

A kis istálló, amelynek falán egy rágcsáló rajza, valamint vörös festékkel a Go Big or Go Home felirat szerepel, két perc alatt elkelt az aukción. A BBC News beszámolója szerint egy telefonos vásárló vette meg.

A Banksy-alkotást a modellfalu tulajdonosai bocsátották árverésre. Mint mesélték, másolattal helyettesítették az eredetit, mert attól tartottak, hogy ellopják.

A tulajdonosok egyike, Frances Newsome elmondta: a Banksy-alkotás életmentő volt számukra, mert a pandémia miatt nagyon sokszor kellett zárva tartaniuk.

„Reméljük, az eladás segíthet a falu jövőjén”

– tette hozzá.

A kis istállót a lóval egy látogató vette észre két nappal az után, hogy augusztus elején megjelent a modellfaluban. Az alkotás valódiságát a Banksy-műveket hitelesítő Pest Control igazolta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top