+ Irodalom

Hány Száraz György létezik?

száraz györgy

Várom a harmadik irodalmi műveket jegyző Száraz György felbukkanását, aki bizonyára nem tud majd az előző két Száraz Györgyről.

Száraz 1, Száraz 2… 

Örömmel észleltem, hogy Száraz György magyar író (1930-1987) új hangos könyvei megjelentek a neten. Nem is tudtam, hogy a kiváló drámaíró, esszé és tanulmányköteteket jegyző fiókjában ennyi kiadatlan mű maradt. Ráadásul ezek az audio publikációk egy olyan életidegen misztikus oldalát mutatják be a szerzőnek, amelyet fel sem tételeztem a tudományos gondolkodású, mondhatni a tényeket igen száraz egzaktsággal kezelő Száraz személyiségében, amikor műveit olvastam vagy az ÉS szerkesztőségében a publicisztikáimat kemény és jogos kritikával rendbe rakta negyven évvel ezelőtt.

Ezután ért a döbbent felismerés, hogy a hangos könyveket jegyző Száraz György nem az a Száraz György, akit a magyar irodalom ismer, hanem egy másik Száraz György, aki valószínű nem tudja, hogy már volt egy író Száraz György. Nem tudja sem ő, sem műveinek forgalmazója.

Érdekes.

Várom a harmadik irodalmi műveket jegyző Száraz György felbukkanását, aki bizonyára nem tud majd az előző két Száraz Györgyről, és így az olvasóknak érdekes kvízjátékra ad lehetőséget, hogy kitalálják, most éppen melyik Száraz György szövegét olvassák.

Bár ez nem lesz annyira nehéz.

Ady Endre

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top