+ Képzőművészet

L. S. Lowry Az árverés című képe árverésen

L.S. Lowry

L.S. Lowry sajátos festészeti stílust alakított ki, leginkább az emberi alakokkal, pálcikaemberekkel benépesített városi tájképeiről ismert.

Akár 1,8 millió fontért (787 millió forintért) is elkelhet L. S. Lowry (1887-1976) egy festménye a Sotheby’s modern brit és ír műalkotásokból rendezett novemberi árverésén Londonban.

A festmény egy aukcióra összegyűlt közönséget ábrázol. Az árverési ház szakértője, Frances Christie szerint Az árverés című kép 1,2-1,8 millió font (525-787 millió forint) közötti áron találhat vevőre.

A november 23-i aukción a művész egy malmot ábrázoló másik képe a szakértők becslése alapján 300-500 ezer fontért (131-218 millió forintért) kelhet el.

L. S. Lowry sajátos festészeti stílust alakított ki, leginkább az emberi alakokkal, „pálcikaemberekkel” benépesített városi tájképeiről ismert.

L.S. LowryA Manchester és Salford környékén felnőtt Lowry szenvedélyes óragyűjtő volt, és a preraffaelita művészet alkotásait is gyűjtötte, ezért gyakran fordult meg aukciókon – emlékeztetett a BBC News.

Az árverésen Henry Moore, Bridget Riley, Samuel Peploe és Jack Butler Yeats alkotásaira is lehet majd licitálni.

A második világháború utáni generáció szobrászai közül William Turnbull és Kenneth Armitage művei és kortárs művészek, köztük Frank Auerbach munkái is megvásárolhatók az aukción.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top