+ Zene

Ingyenes szabadtéri koncerten hallgathatod a Budapesti Fesztiválzenekart

Ingyenes szezonnyitó koncertre vár mindenkit augusztus 25-én a budai Tabánban a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).

A műsor a BFZ új évadából ad ízelítőt, a részleteket és a darabokhoz fűzött magyarázatait csak a helyszínen osztja meg a közönséggel a karmester, Fischer Iván. A koncert előtt akár a muzsikusoktól is lehet majd bérletet és jegyet vásárolni az új szezonra.

A szezonnyitó hangversenyen az új Iván mesél koncertforma is bemutatkozik, a tételek között a zeneigazgató megfordul, hogy röviden a műről beszéljen a közönségnek.

A koncertre a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.

A Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt három évtizedben számos alkalommal örvendeztette meg a fővárost ingyenes nyári hangversenyeivel, amelyek közül több is különösen emlékezetes marad. Ilyen a délszláv háborúk idején adott koncert, amelyen Fischer Iván meghívására szerb, horvát és bosnyák kórusok együtt énekelték Beethoven 9. szimfóniáját, a 2001-es roma zenészekkel előadott Cigányokkal együtt koncert és az ezreket megtáncoltató 2007-es Keringő-koncert. Hasonló volt a zenekar híres TérTáncKoncert-sorozata is, amelyben több száz vidéki és fővárosi gyerek táncolt együtt évről-évre 2015 és 2019 között.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Egykor élmény, esemény volt a kis utcánkba is eljutó, felvonuló, zenélő, MÁV.-hoz köthető zenekar…
    Akkoriban még általánosabb volt a nyilvános zenélés, a térzene…
    Gondolom, ugyanazok vetettek véget a szeretettel átadott zenélésnek is, kik annak idején, a fiatalság, a gyerekek, ön-szervezte háztömb-körüli bicikliversenyének is véget vetett, a tomboló kommunizmus jegyében…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top