+ Zene

55 évesen elhunyt Szappanos György

Keresés a weben

“Elment Szapi” – adta hírül szombat délután nyilvános posztban Facebook-oldalán Borlai Gergő dobos, tudatva, hogy meghalt zenésztársa, Szappanos György. A hardrock.hu nekrológjában azt írja, a zenész pár napja stroke-ot kapott, és az orvosok már nem tudták megmenteni őt.

Az 1966-ban született Szappanost az egyik legjobb magyar basszusgitárosként ismerték, keresett zenész és zenetanár volt. Általános évei alatt zongorázni és gitározni tanult, majd Török György jazzgitáros kezei alatt képezte tovább magát. Felvették a Konzervatóriumba is, ahol akkoriban még nem létezett basszusgitár szak, ezért átmenetileg nagybőgőn is tanult.

Pályája elején még a Mos-Oi zenekarban is játszott, később számos emlékezetes jazz és rock projektben megfordult. Basszusgitározott Babos Gyula és Tátrai Tibor több zenekarában, a magyar jazzélet legtöbb neves tagjával játszott együtt valamilyen formában. Saját jazz rock zenekarát, a Full Playbacket 2003-ban alapította meg, de nagy sikereket ért el a Tátrai Tibor által gründolt Boom-Boommal is, ami igazi zenei szupergroup volt (a dobnál Borlai Gergővel, Mohai Tamás és persze Tátrai gitárjátékával és Jamie Winchester énekével).

Szappanost kétszer is az év basszusgitárosának választották, a Mohai Tamással és Hirlemann Bertalannal alapított Háború együttesért pedig eMeRTon-díjat kapott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top