+ Film

Filmen mutatják be, milyen hatással volt a zeneiparra a koronavírus – videó

Ismert zenészek, koncert- és fesztiválszervezők buzdítanak oltásra, mesélnek a járvány alatti tapasztalataikról a Hadd lássuk a kezeket! című húszperces riportfilmben, amelyet Lobenwein Norbert rendezett.

“A szakmában mindig előjön, mikor lehet elindítani a koncerteket Magyarországon, mikor találkozhat a közönség újra kedvenceivel. Egy rövid időszakot leszámítva a zenészek több mint egy éve nem állhattak színpadon. A megszólalók az oltás mellett érvelnek, mert így indulhatnak újra biztonságban a zenei rendezvények”

– mondta az alkotás fesztiválszervező készítője.

Lobenwein Norbert kitért arra, hogy a riportfilmben több mint negyvenen szerepelnek, köztük a legnépszerűbb zenészek. Megszólalnak mások mellett a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Campus, a Budapest Park vezetői és szervezői, az előadók sorában például Rúzsa Magdi, Lotfi Begi, Majka, Metzker Viki, az Ivan & The Parazol, a Wellhello tagjai.

“Közös érdek, hogy újra legyenek közönség előtti élő koncertek. A kiesett időszak miatt a művészvilág szereplői közül azok is kezdenek bajba kerülni, akik a járvány előtt igazán jól éltek, nagy koncerteket adtak arénákban, fesztiválokon. A mögöttük lévő technikusok, session zenészek és mások komoly bajba kerültek”.

Lobenwein Norbert szólt arról, hogy a nevükhöz fűződő nagyrendezvények közül a nagy nemzetközi kitettség, sok tízezer külföldi vendéglátogató bizonytalan érkezése miatt idén nem lesz Sziget, VOLT és Balaton Sound sem, ugyanakkor a legtöbb szervező augusztusra fesztivált, szabadtéri koncertet tervez és vár a zöld jelzésre.

A szakember azt mondta, bízik abban, hogy védettégi igazolvány birtokában a nyár elejétől akár sok ezer ember összegyűlhet szabadtéri eseményeken.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Gyzoltan szerint:

  A film is, a zene is, a színház, az irodalom, az egész kulturális tevékenység teljes odaadással szolgálja az emberek, az emberiség elbódított állapotban tartását.., a való-valóságtól az elzárkózást…
  Tovább fokozza a helyzetet politikusaink, a politika, a média álnoksága, az oktatás torzulása, hamissága, vagy akár az interneten megtapasztalható, ellenvéleményt nem tűrő kirekesztés… stb, stb…
  Egyértelmű, hogy cirkusz kell a népnek, a kábításhoz kell a kábítószer, a szinte tudatos tudatvesztés, minden inkább, mint a valóság…
  A reménytelen jövő kérdése, lesz e ébredés? -és az ébredéshez mily további tragédiák szükségeltetnek? Magyarországon, és az egész Világunkban..?
  Nos?!
  -nos, lehet véleményezni, vitatkozni, hogy ez dekadens megközelítés.., lehet próbálkozni…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top