+ Zene

Újabb 5 évre Horváth Zsolt kapott bizalmat a Pannon Filharmonikusok élén

Újabb öt esztendőn át Horváth Zsolt, jelenlegi igazgató vezetheti a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekart (PFZ) – adta hírül közleményében a baranyai megyeszékhely önkormányzata, az együttes fenntartója.

A kommünikében emlékeztettek arra, hogy Horváth Zsolt 2003 óta, megszakítások nélkül tölti be igazgatói posztját a zenekar élén, s jelenlegi – öt évre szóló – megbízatása június 30-án járt volna le. A januárban meghirdetett vezetői pályázatra egyedüliként jelentkezett.

Horváth Zsoltot az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a veszélyhelyzet ideje alatt gyakorló polgármester, Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) nevezte ki újabb öt évre, miután a közgyűlést helyettesítő online konzultáción a képviselők többsége is támogatta pályázatát.

A pécsi közgyűlés – tavaly ősszel megalakult – javaslattevő és döntéseket támogató szerveként működő művészeti tanács szintén támogatta a kinevezést, vezetője, Ágoston Zoltán szerint Horváth Zsolttal „biztosítható a zenekar töretlen fejlődése”.

A Bécsi Zeneakadémián és a Pécsi Tudományegyetemen végzett trombitaművész-közgazdász kinevezésével kapcsolatban a kommünikében idézték Bognár Szilvia, kulturális területért felelős pécsi alpolgármestert is, aki úgy vélekedett: az igazgató munkájának köszönhetően a PFZ mára országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő zenei együttessé vált.

Az igazgató eddigi munkája során számos innovatív elképzelést valósított meg, elindította a zenekar közönségnevelő programját, tudatosan megtervezett marketing és kommunikációs tevékenységet folytatott, valamint sokrétű partnerkapcsolati hálót épített ki szakmai, gazdasági, oktatási, illetve egyházi partnerekkel egyaránt.

Horváth Zsolt pályázatában számos területet felölelő szakmai tervei, a szakmai utánpótlás nevelés, az online térben való erőteljesebb jelenlét, a partnerkapcsolatok megőrzése és fejlesztése innovatív és előremutató választ kínálnak a jövő kihívásaira, amellyel továbbra is sikeresen folytatódhat a Pannon Filharmonikusok márkaépítése.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top