+ Történelem

Szabadulj ki az ÁVH börtönéből, és alakítsd a forradalmat!

Az országos sikerű trianoni szabadulószoba után ezúttal az ÁVH pincebörtönében kapunk izgalmas feladványokat a két szegedi piarista tanártól. Most azonban a játéknak több komoly tétje is van.

Az egyik újdonság, hogy a szabadulószobából kijutók egy JBL hordozható bluetooth hangszóróval gazdagodhatnak.

A szabadulószoba az alábbi linken érhető el: https://tinyurl.hu/sLyV/

Olyan izgalmas karakterek várják az 1950-es évek iránt érdeklődőket, mint Bibó István, Gérecz Attila vagy Zsigmond Vilmos. Többek között ők kalauzolják a szabadulni vágyókat az öt szobán keresztül, ahol a történelemhez, az irodalomhoz, a filmekhez, a sporthoz és a zenéhez kapcsolódó kérdések segítségével nyerhetik vissza szabadságukat. A szobákban olyan érdekességekre bukkanhatnak a forradalom kapcsán, amelyekről eddig alig vagy egyáltalán nem lehetett hallani. A játékot sok izgalmas fotó és hangfelvétel teszi izgalmasabbá.

Minden szoba végén egy kód várja a játékosokat, amelyet a szabadulás után gépelhetnek be, majd a kérdőívet kitöltve esélyük nyílik a JBL hangszóró megszerzésére.

Szabadulás után kezdődhet a forradalom!

A másik fontos tudnivaló, hogy a szabadulószoba csak bemelegítés egy országos pályázathoz, ahol komoly tárgynyeremények várják az 5–8. és a 9–12. osztályos korosztályt. Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy maximum 5 perces videót készíteni – akár mobiljukkal is.

A részletes pályázati kiírás az alábbi linken érhető el: https://tinyurl.hu/tOFU/

Az 5 perces videókat a szabadulószoba alkotói a nekedmitjelent56@szeged.piarista.hu címre várják 2020. október 15-én éjfélig. A pályamunkákat a fent ismertetett két kategóriában szakmai zsűri értékeli. A nyertes művek felkerülnek a „nekedmitjelent56” YouTube-csatornára és facebook-oldalra, hogy egy virtuális megemlékezés, egy mindenki által elérhető „tananyag” részei legyenek.

Az eredményhirdetés október 21-én lesz a Dugonics András Piarista Gimnáziumban (vagy a járványhelyzettől függően kizárólag online).

Az alábbi nyeremények várnak a felső tagozatos és a középiskolás diákokra:

1.    díj: 1 darab JBL Charge 4 hordozható bluetooth hangszóró (30 W)

2.    díj: 1 darab aktivitásmérő okosóra

3.    díj: 1 darab JBL GO vízálló hordozható bluetooth hangszóró (3 W)

Akit érdekel a pályázat végeredménye, október 23-án érdemes ellátogatnia a következő facebook-oldalra, ahol a nyertes pályaművek is megjelennek: https://www.facebook.com/nekedmitjelent56

Szóval nem kicsit a tét: a szabadulás és a forradalom. Nem érdemes kihagyni ezt az egyedülálló lehetőséget!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top