+ Film

Egyeztet a Filmművészeti helyzetéről a Rektori Konferencia és a HÖOK

A Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) egyeztetést kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) helyzetéről.

A Magyar Rektori Konferencia pénteken azt közölte, hogy az egyeztetésre – amely szeptember 8-án lesz az Eötvös Loránd Tudományegyetemen – szóló meghívást az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadta.

A rektori konferencia később az SZFE hallgatói önkormányzatának kérésére azt tudatta, hogy a hallgatói önkormányzat testületi döntéssel határoz arról, részt vesz-e az egyeztetésen.

Az egyeztetést azért kezdeményezte a két szervezet, mert úgy látják, hogy az “erősebb kijelentések” inkább mélyítik a szakadékot a fenntartó és az egyetem között, a megoldáshoz pedig párbeszédre van szükség.

A struktúraváltást mindkét szervezet előremutató folyamatnak tartja, azonban határozott álláspontjuk, hogy csak akkor vezethet eredményre, ha a fenntartó és az egyetem is azonos elképzelések alapján kezdi meg az együttműködést, egyébként az egyetem és a hallgatók is sérülnek a folyamatban.

Az SZFE vezetősége és a szenátus is lemondott szeptember elsejei hatállyal tisztségéről, attól a naptól az intézmény fenntartója a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, a kuratórium elnöke pedig Vidnyánszky Attila.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. kara kozgun szerint:

    Mivelhogy mindenhol zsidók vannak, egymásra acsarkodnak!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top