+ Képzőművészet

Art Capital finisszázs és Szentendre a Ferenczy Múzeumi Centrummal Rómában

A nyárral 2019 augusztusának utolsó hétvégéjén (augusztus 30. – szeptember 1․) lesz a 2019-es  Art Capital is elbúcsúzik. A záró hétvégén fesztiválsétával, különleges tárlatvezetésekkel, irodalmi és zenei programokkal, családi kalandjátékkal, felnőtteknek szóló meseterápiás foglalkozással, stand-up esttel és egy rendhagyó színházi előadással várnak mindenkit Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításain – ahol az Art Capital tárlatai meghosszabbított nyitvatartással lesznek majd látogathatók. (Augusztus 30–31-én, pénteken és szombaton 10-től 21 óráig, szeptember 1-jén, vasárnap pedig 10-től 19 óráig.)

Itt egy videóösszeállítást láthatsz az idei Art Capital programjairól (alattuk a cikk a római eseményekkel folytatódik):

A szeptember aztán több eseménnyel is Rómában kezdődik majd Szentendre és az FMC számára. Szeptember 10-én 10 órakor Kucsera emlékmise kezdődik a római Szent Péter Bazilika magyar kápolnájában a Ferenczy Múzeumi Centrum szervezésében, majd szeptember 12-én  “Felvonulás. Tűrt és tiltott művészet Szentendrén a Kádár-korszakban” címmel nyílik tárlat a Palazzo Falconieriben, azaz a Római Magyar Akadémia épületében. A kiállítás a nyolcvanas évek szentendrei szcénáját, a korszak magyar ellenkultúrájának emblematikus, a kortárs művészetre máig nagy hatással bíró helyszínét és közösségét mutatja be a Ferenczy Múzeumi Centrummal, illetve Szentendre önkormányzatával közös szervezésben.

A római eseménysorozat október 13-án egy szabadtéri tárlattal zárul, amikor is a Szentendrei Szabadtéri Tárlat 51 évvel ezelőtti elindulásának alkalmából  szentendrei művészek művei lesznek majd láthatók a Transteverén – a Róma egyik bulinegyedében, a Tevere „budai” még pontosabban „szentendrei” oldalán.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top