+ Film

René Magritte és Weöres Sándor véletlen találkozása a halál után – versfilm

A napokban kaptuk ezt a videót, fiatalos, kísérletezős, vonzóan szürreális, és hát Weöres… Nézzétek meg!

Kísértet – Weöres Sándor versének feldolgozása.

A versfilm családi vállalkozásban készült, ezért megkértük Ledő Attilát, meséljen magukról egy kicsit:

Én és a feleségem, Dolmány Mária általános iskolában tanítunk. Mindketten matematika-fizika-informatika-dráma szakosok vagyunk. A kisebbik fiúnk, Ledő Sebestyén középiskolás, a nagyobbik, Ledő Barnabás (ő mondja a verset) idén kezdi az ELTE biológia szakát. Drámatanárként régóta foglalkozunk gyermekszínjátszással, és Mária a Magyar Drámapedagógiai Társaságban elnökségi tag.

Első nagyobb nézettséget elérő „családi filmünk” öt évvel ezelőtt lényegében egy újévi köszöntő volt Egyensúly (Balance) címmel, amiben fizikai kísérletek követik egymást. A videóra több mint 300 000 kattintás érkezett (videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=7n4L4GNoVk8 ).

Két fiúnk, nem meglepő módon, hobbi szinten foglalkozik színjátszással és versmondással. Tavaly a Bujtor István Filmfesztiválra készítettük első versfilmünket ( Itt feledtek – video linkje: https://www.youtube.com/watch?v=BgMsx69IFNY ), és a Kiemelt Különdíj mellett, Kútvölgyi Erzsébet is szívébe zárta. (Barnabással megígértette, hogy mindenképpen megpróbálja a Színművészeti Egyetemet.) A Bujtor Filmfesztivál mellett más fesztiválokon is különdíjakat nyertünk (Kaleidoszkóp, Nemzeti Verseny).

Ezen felbátorodva, és az ismerősök bíztatására idén elkészítettük második versfilmünket, amit idén is beválogattak a Bujtor Filmfesztiválra (Kísértet – videó linkje:https://www.youtube.com/watch?v=er7aVN4yzw4 ). Az idei visszajelzések még pozitívabbak voltak, mint a tavalyiak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top