+ Képzőművészet

Rendhagyó programok a Vajda-kiállításon

November 10-én két különleges kiállítás nyílt Szentendrén: Vajda Lajos életműtárlata a Ferenczy Múzeumban és a felesége, Vajda Júlia képeiből egy reprezentatív válogatás a Szentendrei Képtárban. Az 1908-1941 között élt Vajda Lajos számos művészettörténész szerint a modern magyar képzőművészet legfontosabb alakja volt.

A kiállítása ennek megfelelően jelentős siker, amit nemcsak az elmúlt hetekben jegyet váltó többezer látogató jelez, de az is, hogy a megnyitó óta alig volt olyan nap, amikor a két kurátor, Petőcz György és Szabó Noémi ne tartott volna tárlatvezetést. Rendszeresek a múzeumpedagógiai foglalkozások is a kiállításon, a két ünnep között, december 28-án pedig egy egészen különleges programmal várják a közönséget.

A 33 év – 33 pillanat című esten Juhász Anna beszélget a kurátorral,  közben két színművész, Trokán Nóra és Nagy Zsolt Vajdához kötődő szövegeket olvasnak fel. (A részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu)

A Ferenczy Múzeum földszintjén a tárlathoz létrehozott múzeumshopban immár nemcsak a kiállítás reprezentatív katalógusát és Petőcz György (szintén a múzeum által kiadott) Vajda Júlia-monográfiáját lehet megvásárolni, de – több más mellett – az egyik legfontosabb Vajda-grafika, a Kettős önarckép (1937) limitált példányban sokszorosított, számozott nyomatát is egy különleges díszdobozban.

Rendhagyó programok a Vajda-kiállításon
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top