+ Zene

Palya Bea elmeséli, hogyan zajlott a válása

Rájöttem arra, hogy ha van bátorságom elmesélni, ami történt, akkor a dolgok visszamosolyognak rám.

MTI Fotó: Illyés Tibor
Keresés a weben

Élete nemrég lezárult korszakát, válását és újrakezdését dolgozta fel most megjelent új lemezén Palya Bea. A népszerű énekes Hazatalálok című anyagát decemberben mutatja be az A38 hajón.

“Női szemszögből váltak dalokká egy válás mozzanatai, közös munkában új zenekarommal. Ahogy a legtöbb ember, kezdetben én is kudarcként éltem meg a válásomat, ugyanakkor a lemez nem egy tudatos alkotói folyamat eredménye. Rájöttem arra, hogy ha van bátorságom elmesélni, ami történt, akkor a dolgok visszamosolyognak rám és a lemeznek lehet ilyen hatása”

– mondta Palya Bea a CD-t bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

Palya Bea a Hazatalálok című albumáról tartott sajtótájékoztató után az Aria Hotel Budapest tetőteraszán 2018. szeptember 12-én
MTI Fotó: Illyés Tibor

Az előadó-dalszerző az elmúlt években készített albumain (A Nő – 2014; Tovább Nő – 2016; Nappali dalok – 2016) a mostanihoz hasonló megközelítésben és őszinteséggel énekelt olyan témákról, mint a nőiség, az anyaság, az emberi kapcsolatok és a családja élete. A Hazatalálok a váláson túl elsősorban arról szól, milyen a benne élő belső gyerek, hogyan lehet szeretnünk önmagunkat.

Palya Bea újjáalakult zenekarának tagja Lisztes Jenő – cimbalom; Orbán György – bőgő; Gerzson János – arab lant, ney, derbuka, Czirják Tamás – dob. A Hazatalálok című lemez legtöbb dalában Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda, kaval, szaxofon) is játszott, mellette ifj. Tóth István és Gryllus Samu volt a közreműködők között. Az albumot Palya Bea és zenekara december 14-én mutatja be az újbudai A38 hajón.

Palya Bea elmeséli, hogyan zajlott a válása
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Dienes Gábor szerint:

    Kedves librarius.hu!

    Nem vállása, hanem válása – nem a testrészről van szó! (És ilyen hiba éppen egy kultúrális magazinban…)

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top