+ Film

Már elérhető a Placc 2018, a köztéri rendezvények teljes programja

Az idén a test és a technológia a fő téma.

shapers

PLACCC 2018 |Test és technológia

Test, technolgia, mozgás, köztéri táncelőadás, techno-harkályok, interaktív városi hangjáték, performatív ikerkiállítás. Csak néhány hívószó az idén tíz éves PLACCC témáiból. A nemzetközi fesztivál – amely köztereken, rendhagyó helyszíneken létrejövő alkotásokat állít középpontban – 2018. szeptember 3-án 18 órakor rajtol el a Shapers c. köztéri táncelőadással, amelyet Budapesten a Rákóczi térre adaptál a francia Ex Nihilo társulat.

Idén a programok a TEST és TECHNOLÓGIA témák köré épülnek – a fesztiválon többségében táncelőadások, valamint az új technológiákból merítő projektek szerepelnek.

Ziggurat Pojekt

A Shapers c. köztéri táncelőadást Budapesten szeptember 3-án este, a Rákóczi téren láthatják az érdeklődők és az arra járók. A francia Ex Nihilo társulat két rendező-koreográfusa két-két fiatal pályakezdő táncművészt választott ki nyílt pályázat útján négy országból: Franciaországból, Spanyolországból, Egyiptomból és Marokkóból, akikkel közösen hozták létre az előadást. Az alkotás, valamint a helyi adaptációk során a fiatal táncművészek a két koreográfus vezetésével elsősorban a különböző országok kortárs tánctendenciáit, „táncnyelveit”, az emberi test, a táncos és a tánc, valamint az épített környezet egymásra hatását kutatták. Az előadásnak helyet adó városok emblematikus vagy éppen rejtett szépségeket rejtő helyszínein a tánc erejével és segítségével igyekeznek azok szépségét és költészetét megragadni és láthatóvá tenni a közönség számára. Az előadást beszélgetés követi az alkotókkal, valamint magyar közreműködőkkel.

Peckers

A test, a mozgás áll a szeptember 14-én és 15-én látható magyar Ziggurat Project és a Vass Imre-Somló Dávid duó helyszínspecifikus produkciói középpontjában. A technológia pedig olyan külföldi és magyar projektek gerincét alkotja, mint az olasz Marco Barotti „techno-harkályai” vagy a magyar Meetlab audiosétája. 2018-ban két egyetemmel is együtt dolgozunk: a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a prágai DAMU (Előadó-művészeti Egyetem) hallgatói Cristina Maldonado Prágában élő mexikói művész vezetésével hozták létre videóinstallációkból álló performatív „ikerkiállításukat”.

PLACCC 2018 PROGRAM:

Ex Nihilo: SHAPERS (köztéri táncelőadás)
2018. szeptember 3. 18.00 (helyszín: Rákóczi tér)

Ziggurat Project: Légszükséglet (helyspecifikus táncelőadás)
2018. szeptember 14-15. 19.00 (helyszín: Csepeli Papírgyár egykori uszodája – lásd a programleírásban)

Meetlab: How to Disappear Completely (interaktív városi hangjáték)
2018. szeptember 14-16. Időpontok?16.00-20.00 (találkozóhely: Meetlab, 111 Budapest,. Stoczek utca 11.)

Marco BAROTTI: The Woodpeckers (audio-vizuális installáció)
2018. szeptember 17-20. (minden nap más helyszín, online követhető térképen)

Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) / Cristina MALDONADO: Körkérdés (performatív kiállítás)
2018. szeptember 20-22. (helyszín: Kubik coworking)

Divadelní fakulta Akademie múzických umění (DAMU) / Cristina MALDONADO: The Mirror Will Make Our Living Room Look Bigger (performatív kiállítás)
2018. szeptember 20-22. (helyszín hamarosan)

SOMLÓ Dávid – VASS Imre: It comes it goes (helyspecifikus táncelőadás)
2018. szeptember 22. 17:00, 18:30, 20:00. (helyszínek hamarosan)

PICTURE Budapest-Østfold Project film- és könyvbemutató (alkotók: Dér Asia, Haragonics Sára)

Bővebb információ: www.placcc.hu

Már elérhető a Placc 2018, a köztéri rendezvények teljes programja
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top