+ Életmód

Megmérgezték a turistákat Nepálban a hegyi túravezetők

Az utazási irodák jutalékot kaptak a helikopteres cégektől és a kórházaktól a szándékosan előidézett légi mentések és gyógykezelések után. 

Keresés a weben

Szántszándékkal betegséget okozó szereket csempésztek turisták ételébe nepáli túraszervezők, hogy hasznot húzzanak a helikopteres mentésekből és orvosi kezelésekből.

A katmandui hatóságok közlése szerint 15 cég – nyolc utazásszervező, négy kórház és három helikopterszolgáltató – vett részt a nagyszabású csalásban, amelyben sok ezer dollárral károsítottak meg külföldi biztosítótársaságokat.

Az utazási irodák jutalékot kaptak a helikopteres cégektől és a kórházaktól a szándékosan előidézett légi mentések és gyógykezelések után.

Csaló túraszervezők többször is felszámolták a biztosítóknak a helikopteres mentések költségeit, és rábírtak turistákat arra, hogy enyhe megbetegedések esetén is légi mentést kérjenek. Részesedést adtak a szükségtelen és túlárazott gyógykezelések után a kórházak is.

A külföldi biztosítótársaságok a nepáli piacról való kivonulással fenyegették meg a katmandui kormányt arra az esetre, ha szeptember 1-jéig nem vet véget a kiterjedt csalásnak. Az ellenőrzések során több mint 50 céget vizsgáltak.

A biztosítók felmérése a helikopteres mentések 30 százalékát találta szükségtelennek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top