+ Fotó

Brassai fotóművészetét ünneplik Barcelonában

Brassai-fotókat 25 évvel ezelőtt lehetett látni spanyolországi tárlaton.

Brassai (1899-1984) alkotásaiból nyílik vándorkiállítás kedden Barcelonában; a világhírű magyar származású fotóművész műveit utoljára 25 évvel ezelőtt lehetett látni spanyolországi tárlaton.

A több mint 200 darabból álló kiállítási anyagot Peter Galassi, a New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) egykori főkurátora állította össze tizenkét témakörbe rendezve, úgy, hogy átfogó képet adjon a Halász Gyula néven az erdélyi Brassóban született alkotó munkásságáról, és meghatározó alkotásokat is bemutasson életművéből.

Láthatók lesznek például felvételek az ikonikus Éjszakai Párizs-sorozatból, a francia Minotaure magazin számára készített művészportréi, vagy a Harper’s Bazaar megbízásából Franciaországban, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Államokban és Brazíliában készült utcaképei.

A Mapfre alapítvány barcelonai kiállítótermében május 13-ig megtekinthető műveket a világ számos jelentős múzeumából gyűjtötték össze, érkeztek képek például a New York-i Metropolitan Múzeumból és a párizsi Pompidou Központból is.

A tárlatot Barcelona után Madridban mutatják be május 31. és szeptember 2. között, majd tovább viszik San Franciscóba, ahol novembertől jövő év februárjáig a modern művészetek múzeumában lesz látható.

Brassai fotóművészetét ünneplik Barcelonában
2 hozzászólás

2 Comments

 1. Ghanima

  2018-04-24 - 20:33

  Drága jó szerkesztő! Nagy “kunszt” lett volna kideríteni, hogy Barcelona melyik múzeumában lesz a kiállítás? Ha már egyszer a csodás MTI hírben nincsen benne.

  • Ghanima

   2018-04-24 - 20:35

   Bejegyzés töröl: _én_ voltam a figyelmetlen, bocsánat!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top