+ Színház

Nevessünk saját kudarcainkon!

Neil Simon Ölelj át! című vígjátékából könnyedén megtanulhatja az ember, hogyan is kezdjen új életet a válás után.

Neil Simon Ölelj át! című vígjátékából könnyedén megtanulhatja az ember, hogyan is kezdjen új életet a válás után. Biztosak lehetünk benne, hogy hiteles tippeket kapunk, hiszen az író önmaga is ötször nősült, így nem csoda, hogy az új élet kezdésében átadható gyakorlatra tett szert.

A Spirit Színházban 25. alkalommal áll színpadra Hegyi Barbara, Perjés János, Nagy Enikő és Mészáros Tamás, az Ölelj át! című előadás szereplői. A darab amellett, hogy kiváló esti kikapcsolódás a nevetni vágyóknak, olyan útravalókkal is szolgál, ami nekünk is segíthet a helyes döntések meghozatalában.

A történet szerint George, az író, elveszti hőn szeretett feleségét, s a gyászt feldolgozandó Európai kikapcsolódásra indul. Eközben Jennie Malone színésznő próbálja magát összekaparni a válás kudarca után. Mindkettőjüknek van egy “őrangyala”, George-nak a testvére, Leo, Jennie-nek pedig barátnője, Feye. E két kerítő gondoskodik arról, hogy egy szerencsés véletlennek köszönhetően főszereplőink egymásra találnak. A történet csak itt válik igazán érdekessé.

Egy új kapcsolat kezdetén ugyanis hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy életünk hagyatékát egészen a sírig vagyunk kénytelenek cipelni. A régi szerelmek emlékei, csalódások és rossz döntések hangulatai mind ott lappangnak lelkünk mélyén, várva arra a pillanatra, mikor előtörve mindent tönkretehetnek – feltéve persze, ha hagyjuk. Óriási önirónia és élettapasztalat kell ahhoz, hogy rendben legyünk múltunkkal, és az elmúlt évek csalódásai ne keserítsék meg jelenünket.

Egy válás kudarcát épp olyan gyászmunka követi, mint egy szerettünk elvesztését. Ezért aztán kénytelenek vagyunk foglalkozni saját magunkkal, hogy mikor betoppan az újabb Nagy Ő, készen álljunk a fogadására.

Neil Simon vígjátékából nem csak azt tanulhatjuk meg, hogyan nevessünk saját magunkon, de arra is rávilágít, hogy bizony az életben vannak olyan dolgok, amiket nem lehet a szőnyeg alá seperni. Egy társ elvesztése, egy régi szerelem vágya feldolgozás nélkül beárnyékolhatja még a legszebb napokat is. Hegyi Barbara és Perjés János játéka rávilágít arra, hogy a válás nem a világ végét, sokkal inkább egy új élet kezdetét hivatott jelezni, a mi dolgunk csak az, hogy a kudarcot, vagy az új lehetőségeket tartjuk-e szemünk előtt.

Az előadást 25. alkalommal legközelebb január 29-én láthatják a Spirit Színházban, a Margit híd budai hídfőjétől 3 percre

Jegyvásárlás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top