+ Irodalom

Titokban szállítottak 10 tonnát a berlini falból Chicagóba

A 19 ládába csomagolt anyagot a legnagyobb titokban utaztatták, még az American Aerlines képviselője sem tudta, ki a megrendelő.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1989.

október, Japán – Két nő beszélgetett az utcán. Ez egyszerűen elképesztő, hogy már hat hónapot kell rá várni. Micsoda? Jól hallottad, hat hónapot. Mi van, gyereked lesz? Egy fenét, az kilenc hónap. Meghalt az apósom, és a végrendeletében ragaszkodott ahhoz, hogy a sírhelyéhez csakis és kizárólag földrengésbiztos sírkövet állítsunk.

október, NSZK – Hogy meglepje a feleségét az ellmaui szállodában, az emeleti ablakon akart bejutni egy 34 éves részeg turista. Az ötlet jó volt, a kivitelezés kevésbé. Elvesztette az egyensúlyát és lezuhant. Átszakított egy műanyagtetőt, majd egyenesen a szálloda szakácsnőjének ágyában landolt, aki égi adománynak vélte a bordatörést szenvedett férfit, és rávetette magát.

október, Belgium – Esküvőhöz készülődött egy vallon házaspár Ovron-le-Comte városában. Életük legszebb pillanata azonban váratott magára, mert az anyakönyvvezető elhalasztotta az esküvőt. A fiatalok nem tudták elolvasni a flamandul írt anyakönyvi kivonatot.

november, Izrael – Különleges válóperrel foglalkozott a Tel Aviv-i bíróság. A felperes azért akart elválni a feleségétől, mert a nő az őrületbe kergette hallgatásával. A per során a férfi bemutatott egy hangfelvételt is, amelyen az asszony nem mondott semmit, makacsul hallgatott.

november, USA – Fegyvert akart vásárolni a Denverben vendégeskedő Balsoj Teatr balettegyüttesének két tagja. Amerikában azonban csak az amerikaiak vásárolhatnak fegyvert, ezért a boltos nem szolgálta ki őket. Azt nem kérdezte, mire kell nekik a revolver, csak sejtette, ezért vigaszként a Navaro indiánok békepipáját ajándékozta a két táncosnak.

november, Singapur – 4000 üveg hamisított francia parfümöt semmisítettek meg buldózerrel az egyik bevásárlóközpontban. A buldózert vezető férfi elmondása szerint ott volt olyan büdi, hogy már azon gondolkodott, veszélyességi pótlékot kér.

december, NSZK – A berlini falból 10 tonnát szállítottak Hamburgból Chicagóba. A 19 ládába csomagolt anyagot a legnagyobb titokban utaztatták, még az American Aerlines képviselője sem tudta, ki a megrendelő. Csak sejtem, mondta ebéd közben a feleségének, hogy nem azért zúzatta apró darabokra, hogy tyúkólat építsen belőle, emléktárgyként fogja értékesíteni a fickó. Honnan veszed, hogy férfi, kérdezte a felesége. Ugyan, szívem, egy nő ilyet nem csinál.

december, Kanada – Csaknem 15 millió shilling összegű hitelt folyósított a kanadai szövetségi bank egy sztriptízbárnak, amelynek állami tisztviselők és diplomaták voltak a vendégei. A bár vélhetően a szolgáltatások javítására, és új tyúklábmintás falvédők vásárlására fordította a hitelt.

december, NSZK – Még idejében észrevette a férfi a trafipaxot, lelassított, és úgy gondolta, elszórakozik vele egy kicsit. Háromszor hajtott el előtte, egyre kisebb és kisebb sebességgel. Pár hét múlva mégis megérkezett a büntetés. Nem volt bekapcsolva a biztonsági öve.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top