+ Irodalom

Harmincévi balaesetmentes vezetés hamis jogosítvánnyal

Harmincévi balesetmentes vezetésért és példás közlekedésért kitüntettek egy 57 éves kölni teherautósofőrt, aki egyebek mellett négyszeres családapa volt. A kitüntetés után néhány héttel, Sieburg közelében gyorshajtásért leállították az autópályán…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1978.

október, Belgium – Nagyköveti címet és ennek megfelelő egyenruhát kapott a főváros büszkesége, a meztelen pisilő fiúcskát ábrázoló, világhírű Manneken Pis bronzszobor. A megtiszteltetés Brüsszel fennállása ezredik évfordulójának küszöbén érte. A nagyköveti cím ellenére, állagának fenntartása érdekében megkímélték a szobrot a külföldi utaktól és a hosszas, kimerítő tárgyalásoktól.

október, NSZK – Harmincévi balesetmentes vezetésért és példás közlekedésért kitüntettek egy 57 éves kölni teherautósofőrt, aki egyebek mellett négyszeres családapa volt. A kitüntetés után néhány héttel, Sieburg közelében gyorshajtásért leállították az autópályán radarozó rendőrök. Megvizsgálták a papírjait. Kiderült, hogy a családapa nem tette le a gépjárművezetői vizsgát, a jogosítványát pedig évekkel ezelőtt egy okmányhamisítótól vette a feketepiacon.

október, USA – Egy New York-i újságírónő panaszt tett a bíróságon, mert szerinte szakmai diszkrimináció, hogy az újságírónőket nem engedik be a Yankees baseballcsapatának öltözőjébe, lévén nem lehet úgy hitelesen tudósítani, hogy ne szívná be a riporter az öltöző fülledt levegőjét. A bíróság helyt adott a panasznak, melynek köszönhetően már-már a baseballjátékosok szívják be az újságírónők parfümös levegőjét.

november, Olaszország – Nagy káosz uralkodott az olasz postán. 25 napig utazott egy levelezőlap, 40 napig a New Yorkból légipostával küldött levél, több hétig tartott, amíg a pénz a címzetthez érkezett. A posta vezetői szerint nem váltak be az irányítószámok, mások szerint viszont a postai alkalmazottak trükkje állt a késlekedés mögött. Az irányítószámok rendszere fölgyorsította volna a kézbesítést, ami elbocsátásokhoz vezetett volna. A postai dolgozóknak sem kellett több, maguk keverték össze az irányítószámok által szortírozott leveleket, és így nem csak a munkahelyüket tartották meg, de még jelentős túlórákhoz is jutottak.

november, USA – Egy építési vállalkozó úgynevezett gyermektelen lakótelepet húzott fel Ontarióban. Az általános felháborodás ellenére huszonkét házat már eladott a hatvanból. A háztulajdonosok és bérlők azzal a feltétellel írták alá a szerződést, ha gyermekük születik, haladéktalanul kiköltöznek a házból.

november, Sri Lanka – Az ország kormánya háborút indított a gyermekkereskedelmet folytató hálózatok ellen. Csakhogy jó pénzért jó ötletek is születnek, s egy idő után már nem gyerekeket, hanem terhes nőket adtak el külföldön. A vásárló állta az utazás és a szülés költségét is. Az anya pedig úgy térhetett haza pénzzel a zsebében, mint egy növény, amely mások örömére hozta meg gyümölcsét.

december, Ausztrália – Gyakorlatozás közben irányíthatatlanná vált egy hadihajóról kilőtt torpedó. A veszélyes szerkezet Sydney strandja felé vette az irányt. A parti őrség cápafigyelő szolgálata hangosbeszélőn figyelmeztette a fürdőzőket és napozókat egy ismeretlen, veszélyes test közeledtére. Az emberek pánikszerűen menekültek. Mikor a torpedó áttörte a cápa-védőhálót, felrobbant. Sokan a pihenésük legemlékezetesebb eseményeként tartották számon.

december, Svájc – Rennaz közelében felborult az autópályán egy pótkocsis csirkeszállító tehergépkocsi. Az összetört ketrecekből szétfutó csirkék közül 1500-at gázoltak el a pályán száguldó autók. Az eset után petíciót intézett a kormányhoz a csirkék szakszervezete, amelyben kérték, ha már úgyis levágásra viszik a szárnyasokat, figyeljenek oda jobban a szállításra, ne kelljen nekik ilyen megalázó körülmények között elpusztulniuk.

december, USA – Hogy minél több vásárlót vonzzanak magukhoz a nagyáruházak, ezért néhány áruházláncban fogorvosi rendelőt létesítettek, melyek olcsó fogászati kezeléseket kínáltak. Ha nagybevásárlás előtt foghúzásra kényszerült a vevő, már tudta, ezúttal csak pépes ételt érdemes vásárolnia.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Nagymacs szerint:

    Milyen eset a balaeset? Mert lehet, hogy sokan vagyunk, akik – jogosítvánnyal vagy anélkül – balaesetmentesen vezetünk, csak nem tudunk róla…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top