+ Színház

Hiába tiltakozik a miniszter, marad a meztelenség az Izrael fesztiválon

Arra is felszólította a szervezőket a minsizter, hogy a jövőben ne is forduljanak a kulturális minisztériumhoz olyan alkotások pénzügyi támogatásáért, amelyekben meztelenség jelenik meg.

Keresés a weben

Hiába tiltakozott és fenyegetőzött az állami támogatás megvonásával Miri Regev kulturális miniszter, megmarad az Izrael művészeti fesztivál műsorán a meztelenség – jelentette a katonai rádió csütörtökön.

A meztelenség a művészeti alkotások szerves része, az előadások zárt térben, csak a nézők számára láthatóak, ezért nem sérthetik azoknak az érzéseit, akiket a meztelenség bánthat, noha ők is számos előadás közül választhatnak

– felelték a szervezők a ruhátlanul megjelenő művészek ellen tiltakozó miniszternek.

Miri Regev izraeli kulturális miniszter előzőleg levelet küldött Éjal Sernek, a rangos művészeti fesztivál igazgatójának és megkérte, hogy két előadást vegyenek ki a csütörtökön Jeruzsálemben kezdődő fesztivál államilag támogatott alkotásai közül, mert azokban meztelenség is szerepel.

Regev arra is felszólította a szervezőket, hogy a jövőben ne is forduljanak a kulturális minisztériumhoz olyan alkotások pénzügyi támogatásáért, amelyekben meztelenség jelenik meg.

Regev Angélica Liddell spanyol rendező bemutatóját és Lia Rodrigues brazil koreográfus alkotását kifogásolta a ruhátlanul megjelenő művészek miatt.

A teljes meztelenség bemutatása – akkor is, ha művészet égisze alatt történik – ellentmondásban áll a zsidó és demokratikus Izrael Állam alapvető értékeivel és sérti az izraeli közönség jelentős részének érzéseit

– írta Regev.

A miniszter síkra szállt a szabad művészi önkifejezés mellett, majd hozzátette, hogy

nem lehet állami költségvetést osztani a társadalom értékeit sértő tevékenységeknek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top