+ Irodalom

A tudósok is megvizsgálták azt a tyúkot, amely kakassá változott

Egy tanyán a tyúkudvar egyik lakója kakassá változott. Hatalmas tarajt, díszes farktollat növesztett, hajnalonta kukorékolt és elhagyta a tojásrakást. A tanyagazda kihívta az állatorvost, aki tudományos konferenciát hívott össze, és elkezdték a kutatást.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1976.

október, Norvégia – Vízben oldódó, porított halkészítményt hoztak forgalomba, amely az első vásárlói vélemények szerint rendkívül ízletes. A porított hal hosszú évekig, hűtés nélkül is eltartható. E kiváló tulajdonságának köszönhető, hogy a gyerekek kis korukban használhatják homokozásra, majd mikor nagyobbak lesznek, és más játékok után néznek, megehetik.

október, NSZK – Elloptak a frankfurti egyetem zoológiai intézetéből egy három méter hosszú pythonkígyót. A hüllő csakhamar megkerült, egy fára tekeredve találtak rá az egyetem kertjében. A tudósok megállapították, nem sokkal korábban vihették vissza, mert testhőmérséklete magasabb volt, mint a külső hőmérséklet. Alapos tanulmányozás után azt is megállapították, hogy nem engedelmeskedett a tolvaj parancsának, mert az ismeretlen a kígyó több fogát kiverte.

október, Anglia – A középosztálybeli jómódú asszonyok között sok az alkoholista Londonban. Régebben minden nyolcadik, most minden harmadik oldja magányát, kilátástalan öregségét alkohollal. Egyesek szerint nem ez a baj, hanem hogy London már nem az a London, mint régen. Egy 1955-ben hozott rendelet megtiltotta a szénfűtés használatát. A régi szép időkben 75 ezer tonna korom és por hullott a városra. Mostanra viszont eltűnt a szmog.

november, USA – Tripla szilveszterre csábította vendégeit egy repülős cég. A 6500 dolláros út során először Párizsban, később az Atlanti-óceán felett, végül Washingtonban koccinthattak és kívánhattak egymásnak boldog és sikerekben gazdag újesztendőt a járat utasai.

november, Franciaország – Korábban tömegével gyártották Chazelles-sur-Lionban a cowboyok nemezkalapját, a maffiavezérek borzalinóját, amely szintén nemezből készült. A monda szerint a filc titkát a középkorban egy lovag hozta a Közel-keletről, és csakis a város lakóinak árulta el. Most azonban az utolsó Chazelles-sur-Lion-i filckalapgyár tulajdonosa bejelentette, hogy bezárja az üzemet, mert ebből a titokból már nem lehet megélni.

november, NSZK – Az ország lakóinak 99 százaléka valamilyen fogbetegségben szenvedett. Fogszuvasodás, foghiány, fogínybetegségek. Ez az arány nem lenne ilyen nagy, ha az emberek nyugodtabban élnének. De nem, stresszelnek, és stresszelés közben összeszorítják a fogaikat. Egy ország, ahol az éj leple alatt csikorogva vicsorít sok millió állkapocs.

december, Ausztrália – Kizártak az üdvhadseregből egy 68 év szolgálati idővel rendelkező aggastyánt Sidneyben, mert a férfi 30 ezer dollárt nyert a lottón. Az üdvhadseregben tilos a szerencsejáték; tilos a lóverseny, az agárverseny, a totózás és a lottózás is, mert ez mind az ördög műve. Az öreg, miután fölvette a nyereményt, elgondolkodott: vajon most akkor rossz, vagy jó volt hozzá az ördög?

december, Lengyelország – Varsóban kiesett a hatodik emeleti ablakon egy szép testesre hizlalt liba, és fejbe kólintotta az alatta sétáló férfit, aki azonnal elveszítette az eszméletét. A kórházban tért magához, ahol elmondták, mi történt vele. Ellátták a sérülését, majd később felvették az adatait. Mi a foglalkozása, kérdezte az ápolónő. A férfi tétovázott, szikrányi mosoly jelent meg az ajka sarkában. Baromfi-pecsenyesütő.

december, Belgium – Egy tanyán a tyúkudvar egyik lakója kakassá változott. Hatalmas tarajt, díszes farktollat növesztett, hajnalonta kukorékolt és elhagyta a tojásrakást. A tanyagazda kihívta az állatorvost, aki tudományos konferenciát hívott össze, és elkezdték a kutatást. Néhány hét múlva megállapították, hogy a tyúkól faanyaga Közép-Afrikából származik, és olyan penészlerakódást tartalmazott, amely férfihormonokat termelt, és képes volt megváltoztatni a másodlagos nemi jellegeket. De csak azokat, úgyhogy szegény kakastyúk nem hergelhette egykori tyúktársait. A jószág magától múlt ki, mert a gazdasszony nem merte levágni. Egyrészt féltette szép hosszú haját, karcsú derekát, másrészt nem tudta eldönteni, hogy akkor most kakas- vagy tyúkpörköltet csináljon belőle.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top