+ Irodalom

Egy csinos fiatal nő elfelejtett felöltözni a római villamoson

Egy csinos, fiatal nő utazott a római villamoson, mikor egy csúnyácska asszonyság lépett hozzá, és így szólt. Asszonyom, úgy látom, ön elfelejtett felöltözni, illetlenség így utazni, menjen haza!

Furcsa történetek a XX századból magyar sajtócikkek alapján – 1922 – a fotón történeteink idején léghajót vontatnak a hangárba Róma mellett

január, Chile – Egy férfi és másik húsz társa hatalmas sziklatömböket szállított az út szélére. A tömbök mögött ételt, italt, és lőszert halmoztak fel. Úgy nagyjából délre várták azt a hatvan autóból álló konvojt, amelyben háromszáz bandita végigrabolta és -gyilkolta Argentínát, és most Chile határai felé közelítenek. Micsoda meglepetés lesz, mondta a férfi, életük utolsó pillanatában azt fogják hinni, hogy megérkeztek Stonehenge-be.

január, USA – Egy spanyol bikaviador elhatározta, hogy Jersey City lakóinak bemutatja, mi is az a bikaviadal, hátha megszeretik. Kiválasztotta a legerősebb helyi bikát, és fegyvertelenül, pusztán egyetlen vörös kendővel állt ki ellene, merthogy megölni túl drága lett volna. Jersey lakói nézték-nézték, aztán legyintettek, és otthagyták, mondván, táncolgatni egy bikával még annyira sem érdekes, mint egy tehénnel.

január, Anglia – Navestock lakóinak az volt a szokása, hogy minden év elején átnyújtottak egy hatalmas fánkot annak a családnak, amelyik egész évben nem veszekedett. Ezúttal azonban szinte minden házaspár bejelentette igényét a fánkra. A bírák hosszasan latolgatták, vajon ilyen hihetetlen mértéket öltött a családi boldogság, vagy mindenki éhes?

február, Olaszország – Egy csinos, fiatal nő utazott a római villamoson, mikor egy csúnyácska asszonyság lépett hozzá, és így szólt. Asszonyom, úgy látom, ön elfelejtett felöltözni, illetlenség így utazni, menjen haza! De, kérem, mondta a csinoska, én rendesen felöltöztem! Azt maga csak hiszi, mondta a csúnyácska, és elővette az igazolványát. Én a dekoltázsellenes egyesület tagja vagyok.

február, USA – Tűrhetetlen ez az állapot, mondta a szónok, írjunk levelet az elnöknek, hogy tegyen meg mindent az ügy érdekében. Mert mi van ma, ha hazamegy a férj, és rajtakapja az asszonyt a könyvelővel? Revolvert ránt, és lepuffantja mind a kettőt. Bezzeg régen, csak a díványt hajította ki az ablakon.

február, Svédország – A svéd gazdák egyharmada átállt a villamosenergiára, a gazdaság melletti patakot vagy vízesést használták elektromos áram fejlesztésére, az hajtotta meg a gépeket. Történt az egyik gazdaságban, hogy megrázta az áram a tehenet. Nem lett különösebb baja, de másnaptól több tejet adott. A gazda elgondolkodott a dolgon, s mivel évek óta nem volt erekciója, kézbe vett egy drótdarabot.

március, Irak – Három gyerek állt egy sziklatömb mellett, s kezüket a szemük fölé tartva nézték az eget. Egy pici pont mozgott az égen, nagyon messze volt, de gyorsabban és egyenesebben haladt, mint egy madár. Úgy hívják, mondta az egyik fiú, hogy repülőgép. Repülőgép, csodálkozott a másik, még soha nem hallotta ezt a szót. Ez hozza a leveleket a kalifáknak. És mit írnak nekik, kérdeztek a harmadik. Na, jól van, azt aztán már én se tudhatom.

március, Oroszország – A moszkvai és az ankarai kormány egyezséget kötött Örményország felosztására. Innentől egyik fele Oroszországhoz, a másik fele Törökországhoz tartozott, és maga Örményország megszűnt. Viszont az örmények nem szűntek meg, ezért az ő fejükben továbbra is létezett Örményország, és ennek az országnak a létezését titokban adták tovább a gyerekeknek.

március, USA – A szeneka indiánok, akik Buffalo közelében laktak, többé már nem törzsi énekekre táncoltak, mert rájöttek, így legfeljebb szeneka indiánok maradnak, viszont ha dzsesszt énekeltek, és arra táncoltak, komoly karrier elé nézhetnek.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Vorosbegy szerint:

    Hatasvadasz cim. Nincs eleg klikkelo?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top