+ Ajánló

A német kormány sörtelen napok bevezetését tervezi

A gyenge sörök főzésére kiadott rendelet nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket!

A XX. SZÁZAD FURCSA TÖRTÉNETEI MAGYAR SAJTÓCIKKEK ALAPJÁN – 1916

április, Oroszország – A cár, hogy fölvillanyozza a nagy veszteségeket szenvedő hadseregét, húsvét napján végigcsókolta a katonákat. A csóksorozat előtt fölkészítették a férfiakat, hogyan illik a csókot fogadni. Volt azonban néhány katona, akik nem állták meg, és visszacsókolták a cárt.

április, Franciaország – Egy állatorvos fölfedezte, hogy a frontra vezényelt lovak annak rendje s módja szerint szimulálni kezdtek. Különösen azon a szakaszon, ahol erős tüzérségi tűz alatt álltak. Ám ha a fejét lógató, sántaságot mímelő pacikat visszavonták a frontról, azonnal fölvidultak, és hangosan kacarásztak.

április, USA – Az állami múzeum rendkívüli gyűjteményhez jutott. Egy sziú törzsfőnök évszázadok alatt összerakott skalpgyűjteménye került a birtokukba. A múzeum vezetése hosszasan tanakodott azon, hogyan tárhatná a nagyközönség elé anélkül, hogy különösebb riadalmat keltenének, illetve elkerüljék annak bonyodalmát, hogy valaki fölismerni vélje elhunyt hozzátartozója bőrös frizuráját.

május, Új-Zéland – Védőkötelességet vezetett be a kormány, melynek alapján a körzeteknek fix számú katonát kellett kiállítani. A sorsolással kiválasztott férfiak között feltűnően sok volt a nőtlen vagy gyermektelen és özvegy férfi, ennek köszönhetően a háborútól iszonyodva jónéhányan családalapításba menekültek, mondván, egy asszony mégis békésebb, mint sokezer öldöklő férfi.

május, Franciaország – Valamennyi újság haladéktalanul felszólította a lakosságot, hogy senki ne tartson otthon pénzszekrényben fölhalmozott készpénzt, hanem vigye azt a francia bankokba, ahol hitellevelet kap érte, amit később bármikor beválthat. Ugyanis a felrobbantott és elégett pénznél semmi nem nyújt lehangolóbb látványt.

május, Norvégia – Különös életmentő készüléket talált fel egy norvég férfi. Az eszköz első ránézésre egy táskára hasonlított, ám ez a táska teljesen szétnyitható, s ebben az állapotában vízmentes öltönyként használható. A feltaláló szerint bárki könnyedén ellebeghet benne a tengeren akár két napon át is. Ha netán ennél többet kell várnia a megmenekülésre, és eközben mégis elmerül az illető, a vásárlás helyén egy éven belül visszaválthatja az életmentő készüléket.

június, USA – Egy chicagói szobrász feltalálta a pneumatikus vésőt, melyet sűrített levegő hajt, és amely forradalmasíthatja a szobrászatot, hiszen így mindkét kezét vésésre használhatja a szobrász, nem kell neki kalapácsolásra pazarolni a tálentumát. Sajnos a készülékkel egyelőre csak a durva munkák végezhetők el, nem alkalmas orrnyílás, szembogár vagy fenékdomborulat kialakítására.

június, Magyarország – A zentai haditermények vásárlói könnyűszerrel jutottak gabonához, amit csempészáruként juttattak Galíciába úgy, hogy a zsákok tartalmának a papucsszeget jelölték meg. Hónapokon át folyt a jövedelmező biznisz, senki nem figyelt föl rá, hogy fellendült Zentán a papucsszeggyártás, s az új iparág termelését kizárólag gabona-kereskedők szállítják külföldre.

június, Németország – Drezdából közölte a német birodalmi kormány a szász birodalmi kormánnyal, hogy sörtelen napok életbeléptetését tervezi, minekután nem váltotta be a reményeket a gyenge sörök főzésére kiadott rendelet, melynek megszegése egy év börtönnel is járhatott. Gyorsan lerészegedni az ütős sörtől nem törölhető ki rendelet útján egy igazi németből.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top