+ Film

A legjobb animációs iskola díját hoztuk el a zágrábi fesztiválról

A MOME animációs tanszékének odaítélt díjat az egyetem részéről Fábics Natália tanszékvezető-helyettes és Bánóczki Tibor, az animáció MA képzés vezetője vette át.

Keresés a weben

Az év legjobb animációs iskolája elismerést kapta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszéke (MOME Anim) a zágrábi animációs filmfesztiválon, amelynek versenyprogramjában az iskola két kiemelkedő színvonalú diplomafilmje is szerepelt.

Az Animafest Zagreb diákfilmes versenyprogramjának zsűrije minden évben a legkiemelkedőbb diplomafilmeket nevező iskolának ítéli oda a legjobb animációs iskola díját. Idén a MOME Anim műhelyéből két diplomafilm jutott be a versenyprogramba: Andrasev Nadja A nyalintás nesze című, májusban a cannes-i filmfesztiválon is sikerrel szerepelt rövidfilmje és Bognár Éva Katinka Hugo Blumfeldt című alkotása, amely az oberhauseni nemzetközi rövidfilmfesztiválon kapott díjat.

A június 6. és 11. között megrendezett zágrábi fesztivál ünnepélyes díjátadóján a hétvégén Andrasev Nadjának a diákfilm versenyprogram zsűrijének különdíját adták át. A MOME animációs tanszékének odaítélt díjat az egyetem részéről Fábics Natália tanszékvezető-helyettes és Bánóczki Tibor, az animáció MA képzés vezetője vette át.

Az Animafest Zagreb diákfilm versenyprogram zsűrije indoklásában kiemelte, hogy a MOME Anim “művészeti iskolaként egyértelműen és sikeresen támogatja a kreatív animációt”, és hangsúlyozta, hogy az idei év diákfilmes versenyében a MOME-ról érkezett animációs alkotások egységesen kiemelkedő színvonalúak voltak.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top