+ Ajánló

Kocsmák sora zárt be a Balaton-felvidéken

Ezt a hír olvashatjuk a Káli-Híradó című havilapban, mely Somogyi Győző képzőművész keze munkájának köszönhetően az ország egyik legkülönösebb újságja az egyik legszebb tájról.

A Káli-medencét sokan szokták Provence-hez hasonlítani, s ha a táj szépségéről és történetének sokszínűségéről beszélünk, akkor nem is tűnik túlzásnak. Ugyanakkor szembe kell nézni azzal, hogy a jobb sorsa érdemes terület az itt élő bebírók nagy száma és kulturális súlya ellenére sem kapja meg a felvirágoztatáshoz szükséges támogatást. A terület történéseit bemutató havilap önmagában is különleges, hiszen annak arculatáért Somogyi Győző képzőművész felel.

A lapot kiadó Káli Medence Környezetvédelmi Társaság története a múlt század hetvenes éveire nyúlik vissza, és sok megvalósult, az épített emlékek fennmaradását is segítő kezdeményezésen és hagyományápoló rendezvényen keresztül napjainkig nyúlik. Az újság online elérhetővé tett számait itt lapozhatod fel. A harmadik oldalon olvashatsz a címben felvetett téma okairól és következményeiről is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top