+ Képzőművészet

Harmincezer látogatóval zárt az MNG El Kazovszkij-kiállítása

el kazovszkij

Mintegy harmincezren látták a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) A túlélő árnyéka – Az El Kazovszkij-élet/mű című, február 14-én bezárt kiállítását.

Mintegy harmincezren látták a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) A túlélő árnyéka – Az El Kazovszkij-élet/mű című, február 14-én bezárt kiállítását. A több mint 400 művet bemutató tárlat a késő 20. század és az ezredforduló egyik legeredetibb és legszuggesztívebb magyar képzőművészének munkásságát vizsgálta. El Kazovszkij festőként, performerként, díszlettervezőként és költőként is hatalmas életművet hagyott hátra, a kiállítás egymástól markánsan elkülönülő szekciói egy-egy karakteres metszetben mutatták be El Kazovszkijt és művészetét – idézte fel a Nemzeti Galéria közleménye.

Rényi András kurátor a tárlat november eleji megnyitásakor kiemelte: nem szokványos életmű-kiállítást rendeztek, hiszen a 2008-ban elhunyt El Kazovszkij munkásságának teljes tudományos feldolgozása még nem történt meg. A látogató inkább az életmű egyfajta szubjektív, vizuális effektusokra is erősen építő olvasatával találkozhatott az MNG-ben.

 

Korábban írtuk:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top